Sport

2016.10.07. 11:30

A közönség lehet a KSC hatodik embere

A bajnoki címvédő UNIQA Sopront fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd pénteken. Djokics Zseljko együttese veszített ugyan a rajton a PEAC otthonában, ám kis szerencsével nyerhetett is volna. Erre lehet építeni.

Rónai Gábor ([email protected])

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A szlovén center, Eva Lisec nagy csatát vívott a pécsi játékosokkal – ma este sem lesz egyszerűbb feladata (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
[/caption] Ahogy legutóbb, most is a soproni együttes a bajnoki cím legnagyobb favoritja. Annak ellenére is, hogy az elmúlt nyáron alaposan kicserélődött a címvédő kerete, amelyből olyan alapemberek távoztak, mint Ciglar Iva, Honti Kata, Simon Zsófia, vagy Zsovár Orsolya. Az újonnan érkezőkkel, a svéd Binta Drammehhel, a két amerikaival, Cayla George-dzsal és Yvonne Turnerrel, illetve a maradó Alekszandra Crvendakiccsal, Dubei Debórával, Fegyverneky Zsófiával és Határ Bernadettel azonban így is félelmetesnek tűnik a mai rivális.

– Nagyon vártuk a bemutatkozást, ami annak ellenére sem sikerült rosszul, hogy hosszabbítás után vereséget szenvedtünk a PEAC-tól – mondta Bálint Réka, a KSC saját nevelésű bedobója, aki nyáron tért haza Diósgyőrből. – A meccs azonban azt is megmutatta, hogy ha továbbra is ilyen keményen dolgozunk, és így tudunk harcolni, akkor képesek lehetünk meglepetéseket véghez vinni ebben a szezonban. A Sopron nem játszott sok hazai edzőmeccset, de megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni belőlük. Tudjuk, hogy hol vannak a gyengébb pontjaik, ezt igyekszünk minél jobban kihasználni. Pécsre nagyon sok szurkoló elkísért bennünket, jó érzés volt hallani a biztatásukat. Itthon még inkább szükségünk lesz rájuk, remélem, sokan eljönnek az első hazai meccsünkre, mert szükségünk van a buzdításukra – zárta Bálint Réka.

– Igazi háborúban voltunk Pécsett, amit jelez, hogy a lányok tele vannak kék és zöld foltokkal – mondta Szabó Noémi, a szekszárdiak másodedzője. – Péntek este jön a címvédő Sopron, akiket szeretettel várunk Szekszárdra. Azt gondolom, az utóbbi nyolc-tíz év legerősebb játékoskeretével rendelkezik ellenfelünk. Esélyünk úgy lehet ellenük, ha nem öten, hanem közönségünkkel együtt hatan leszünk a pályán. A szakmai stáb nevében azt ígérhetem, hogy szívünket, lelkünket kitesszük a pályára. Érezzük a közönség szeretetét, ami jó érzés, ugyanakkor nagy felelősség is számunkra. Szeretnénk, hogy aki kilátogat a meccseinkre, az jól érezze magát, ezért mindent meg fogunk tenni péntek este is. Nagyon remélem, hogy meglesz a háromnegyed ház és a hatodik ember, mert nem feltett kezekkel fogunk felmenni a pályára – zárta a szakvezető. 

Női NB I, 2. forduló. Atomerőmű KSC Szekszárd–UNIQA Sopron, péntek, 18.30 óra. Szekszárd, városi sportcsarnok, Vezeti: Söjtöry, Praksch, Kovács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!