Kék hírek, bulvár

2016.10.24. 18:41

Kábítószer hatása alatt vágta fel az ereit a 26 éves nő

Bűnösnek mondott ki a Szekszárdi Járásbíróság jogerős ítéletében egy 26 éves szekszárdi nőt lopás, valamint kábítószer birtoklás és fogyasztás vétségében.

I.I.

A bíróság két vádiratot egyesített. Halmazati büntetésül 9 hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság a vádlottat és a közügyek gyakorlásától 1 évre eltiltotta. Közel 5400 forint értékben vagyonelkobzást rendeltek el. Emellett a nőnek meg kell fizetnie majdnem 3300 forint kártérítést, 15 ezer forint illetéket a NAV-nak és több mint 103 ezer forint bűnügyi költséget. A vádlott a büntetés kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Ez azonban nem lesz mostanában, ugyanis a járásbíróság március elején lopás és más bűncselekmények miatt 2 év börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elrendelte a 2011-ben kiszabott és 3 évre felfüggesztett 10 hónap börtönbüntetés végrehajtását.

A nő két kiskorú gyermek eltartásáról (lenne) köteles gondoskodni, szakképzettsége, munkahelye, jövedelme, vagyona azonban nincs. A vádlott 2015. július 2-án dél körül egy szekszárdi üzletből ellopott egy liter Jägermeistert, majd július 27-én ugyanabból a boltból ugyanezen italból egy fél literes üveggel távozott fizetés nélkül. Ezt egy vásárló észrevette, értesítette az üzlet vezetőjét, ő pedig a rendőrséget. A házkutatás során a rendőrök megtalálták az italt, amelyből két deciliter már hiányzott.

Tavaly szeptember 12-én öngyilkosságot kísérelt meg a vádlott, megpróbálta felvágni a karján az ereket. A kiérkező mentőkkel szemben agresszív volt, így ők értesítették a rendőrséget. A rendőrök előállították vizeletvizsgálatra, és mint kiderült, kétféle kábítószert is fogyasztott. Megúszhatta volna az ügyet, ha drogelvonó programban vesz részt, de erre nem volt hajlandó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!