Közélet

2017.01.16. 18:15

Törtek a kezek, a bordák a jeges utakon, járdákon

A hétvégi enyhe idő után hétfőn reggel ismét fagyra ébredt a megye. A hajnali mínusz 8 fokban az előző nap megolvadt hó lefagyott, így ismét több helyütt csúsztak a járdák, a le nem takarított mellékutak.

M.I.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Óvatosan lépkedtek az emberek a városközpontban (Fotó: Makovics Kornél)
[/caption]

A főutakkal szerencsére nem volt gond, a sózásnak és az enyhülésnek köszönhetően feketére száradt a burkolatuk. A járdákon a felolvadt, majd hétfőre lefagyott hó és az így kialakult jeges buckák erősen megtornáztatták a gyalogosan közlekedőket.

Szekszárdon a belvárosban is akadtak olyan utcák, terek, parkolók, melyek egyes szakaszain nehéz volt haladni. Úgy tűnik, még akadnak emberek, akik nem ismerik a helyi rendeletet, miszerint az ingatlanhasználó kötelessége az ingatlan közterülettel érintkező, telekhatárai mellett meglévő járdaszakasz hó- és síkosságmentesítése, mely magában foglalja a hó, az ónos eső, a jég eltávolítására, síkosságának csökkentésére, érdesítésére irányuló tevékenységet.

Családi házak és üzletek tulajdonosai, bérlői egyaránt érintettek ezügyben. Pedig ahol a hétvégi enyhülést kihasználták és letisztították a járdákat, ott szinte teljesen száraz volt a gyalogút. A közmunkások igyekeztek megtisztítani a közterületeket. A reggeli viszonyokhoz képest napközben azzal is javult a helyzet, hogy fagypont fölé kúszott a hőmérséklet, így a vékonyabb jégréteg el is olvadt.

Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hétfőn már jóval kevesebb volt a dolguk, mint az azt megelőző napokban, elsősorban kidőlt, leszakadt fákhoz riasztották őket. A mentők sokat vonultak. A Balassa János kórház traumatológiáján elmondták, jellemzően láb- és kézsérülésekkel, törésekkel kerültek a betegek hozzájuk. Sok volt az idősebb sérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!