Közélet

2017.02.10. 17:40

Több mint 412 millió forintból gazdálkodhat a megyei önkormányzat

Megtartotta idei első ülését a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

H. É.

Tóth Róbert, a szervezet kommunikációs referense tudatta, a testület több fontos napirend mellett a jövőre vonatkozó kitüntetési rendelet és az éves költségvetés elfogadásáról is döntött.

A közlemény szerint 2017-ben több mint 412 millió forintos költségvetésből gazdálkodhat a megyei önkormányzat, amelyből 30 millió forint egy KEHOP projektre – klímastratégia kidolgozására, éghajlatváltozási platform létrehozására és működtetésére, 132 millió forint a Tolna megyei foglalkoztatási paktum megvalósítására fordítandó, a fennmaradó összeget pedig egyéb működéssel összefüggő feladatokra használhatják fel. Megállapítható, hogy a pénzügyi keretek idén is elegendőek a megye kitűzött céljainak biztonságos megvalósítására.

A kitüntetési rendelet elfogadásával változtak a megyei kitüntető díjak adományozásának szabályai. Többek között az eddigi kiváló köztisztviselői és közalkalmazotti díjakat a Tolna Megye Közszolgálatáért kitüntetés váltja fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!