Sport

2017.02.26. 15:15

Óriási lökést kapott a Cegléden kivívott győzelemtől a KSC

A végső helyezések szempontjából az alapszakasz-bajnokság legfontosabb meccsét vívja vasárnap Győrben az Atomerőmű KSC Szekszárd. Ha nyernek Studer Ágnesék, minden valószínűség szerint maradnak a második helyen.

Rónai Gábor ([email protected])

Óriási meccsen bukott el (56–58) ősszel a Győrrel szemben hazai pályán a szekszárdi együttes. A kisalföldiek hosszabbítást követően nyerték meg a novemberi összecsapást. Egy olyan találkozón diadalmaskodtak, amelyen sokáig a Szekszárd akarata érvényesült, de végül a rutinosabb légiósok döntöttek. Akkor öt győzelemmel – többek között a Sopron elleni fantasztikus sikerrel – várta a Győrt a KSC, és azzal a tudattal, hogy ha nyer, átveheti a vezetést a bajnoki táblázaton. Most „csak” négy siker van meg zsinórban, de az esély ugyanúgy adott, mint tavaly év végén: egy esetleges győzelemmel és a Sopron vereségével (a Cegléddel játszanak vasárnap) akár élre is ugorhat(na) a KSC.

„Óriási lökést adott számunkra a ceglédi győzelem – mondta Szabó Noémi, a szekszárdiak szakmai igazgatója. – Olyan energiákat látunk a lányokon, amit eddig nem, most nagyon együtt van a csapat. Csütörtökre kaptak egy nap pihenőt a játékosok, masszírozás, a kisebb sérülések rendbe tétele volt a program, szerencsére mindenki egészséges, teljes kerettel és nagy várakozással készülünk a Győr elleni vasárnapi találkozóra. Hazai pályán kikaptunk tőlük, szeretnénk visszavágni nekik. Nem csak az udvariasság mondatja velem, de a Győr mellettünk a másik olyan csapat a mezőnyben, amelyik a legprofibban készül fel az ellenfeléből. Völgyi Péter személyében egy kitűnő edző ül a kispadjukon, nem lesz könnyű dolgunk, de készülünk. A győriek most búcsúztak el az Euroligától, ahol nagyon erős mezőnyben edződhettek, az utóbbi meccseken ez meg is látszott a játékukon, sokkal keményebb lett a védekezésük, agresszívebben kosaraznak” – zárta Szabó Noémi.

„Lesznek újdonságok, amiket igyekszünk begyakorolni a meccsig hátralévő edzéseken, szeretnénk meglepni a Győrt. Az már szinte biztos, hogy az első négyben végzünk, csak az a kérdés, hogy ezen belül hányadik helyen zárjuk majd az alapszakaszt. A mi kispadunk hosszabb, és az is sokat jelenthet, hogy a húsz év alatti szabálynak Studer Ágnes és Gereben Lívia is megfelel, miközben a győrieknél Török Ágnesnek nincs igazán alternatívája” – tette hozzá a szakmai igazgató.

Az UNI Győr–Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik.

A szurkolók sokat segíthetnek

„Győrben nem igazán van hagyománya a női kosárlabdának, ott a kézilabda az elsőszámú sportág – folytatta Szabó Noémi. – Ez meg is látszik a csapat mérkőzésein, alig pár százan szurkolnak a Győrnek, a kemény magjuk sem több öt-hat doboló drukkernél. Nekünk viszont remek szurkolóink vannak, akik Cegléden is szinte hazai környezetet teremtettek számunkra. Közel százan kísértek el bennünket, ami nagyon jól esett. Győrben még inkább szükségünk lesz rájuk, reméljük, sokan felszállnak az ingyenes szurkolói buszra, mert most nagyon sokat tehetnek a drukkerek azért, hogy győztesen utazhassunk haza” – tette hozzá az edzőnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!