Sport

2017.02.25. 11:37

Sok a sérült, de itthon akarja tartani a három pontot az UFC

A Szekszárdi UFC a Szentlőrincet, a Paksi FC második csapata a Dunaújvárost fogadja az NB III. Közép csoportjában hétvégén.

B. L.

Két olyan csapat találkozik az NB III Közép-csoportjában, amelyeknek csak akkor ér valamit a nyitófordulóban aratott győzelmük, ha a mai, egymás elleni összecsapásukon ponto(ka)t szereznek. A Szekszárdi UFC a Komlót győzte le 3–1-re, a Szentlőrinc a Gyulát verte magabiztosan 3–0-ra.

A két csapatot mindössze egyetlen pont választja el egymástól a tabellán. Az őszi mérkőzés 0–0-s döntetlennel zárult – a baranyaiak győzni jönnek a megyeszékhelyre, így küzdelmes mérkőzésre számíthatnak a nézők. A Szentlőrincben két exszekszárdi futballista szerepel: a Gyula elleni mérkőzésen megsérült jobbhátvéd Vágner Attila nem léphet pályára, a középpályás Királyházi Bence sérülése rendbe jött, ő visszakerült Turi Zsolt edző keretébe.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Varga Balázs bízik csapatában, szerinte jó mentális állapotban vannak a játékosai (Fotó: M. K.)
[/caption] Az egykori kiváló pécsi középpályás a 2016/2017-es évadban a negyedik szakvezető a piros-feketék kispadján. Reith Róbert lemondott, Fekete Tivadar pedig mindössze tíz napig irányította a csapatot. Őt a vajdasági Zentáról érkező 52 éves Braniszlav Bulatovics váltotta. A szerb tréner négy meccsen át vezette az együttest, a mérlege lesújtó volt: négy vereség. Nem csoda, hogy ő sem sok sót evett meg a lőrincieknél. A klubvezetés október végén Turi Zsoltnak szavazott bizalmat, akivel egyre feljebb lépdelnek a tabellán Kalmár Zsolték.  

– A Szentlőrincnek kiváló futballistái vannak: jó a fiatal játékosok és a rutinos labdarúgók aránya a keretben – mondta Varga Balázs, az UFC edzője. – Saját csapatomról elmondhatom, taktikailag erősödtünk, mentálisan is jó állapotban vannak játékosaim, így mindenképpen szeretnénk otthon tartani a három pontot. Arena Ármin, Hegedűs Márk, Juhász Máté és Szabó Milán továbbra is maródi.

A Paksi FC II. szomszédvári rangadón fogadja az élmezőnyhöz tartozó Dunaújvárost. A piros-fehérek három új igazolással a soraikban 2–1-re verték a Mórahalmot, míg a paksiak Szigetszentmiklós elleni első meccse elmaradt. A bajnokság versenyszabályzata alapján borítékolható, hogy a zöld-fehér csapat kapja meg a három pontot. Ha Osztermájer Gábor edző tanítványai precízen megoldják a védekezést, akkor nyerési esélyük lehet, győzelmükkel három pontra lennének a dobogótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!