Kék hírek, bulvár

2017.03.28. 18:59

Addig ütötte az idős férfit a vermelővel, amíg elgyengült és meghalt

Különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy 37 éves dunaföldvári férfi ellen a Tolna Megyei Főügyészség.

Ihárosi Ibolya ([email protected])

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Rendőrök és nyomszakértők a tetthelyen. Az elkövetőt még aznap elfogták. (Archív felvétel). Fotó: Makovics Kornél
[/caption]

Az alkoholfüggő vádlott a bűncselekményt megelőzően többször segített az egyedül élő idős férfinak ház körüli munkákban, például favágásban, takarításban. Ismerte tehát a 78 éves sértettet éppúgy, mint a házát és annak berendezését. Tavaly február 18-án 0 óra és 2 óra között az ittas vádlott lopási szándékkal ment a sértett házához. A ház mögötti betonkerítésen átmászva jutott be az udvarra. Az udvaron magához vett egy fanyelű, fém fejű vermelőt, amivel a ház konyhájába vezető ajtó üvegét betörte, és azon benyúlva a zárban belül lévő kulccsal az ajtót kinyitotta.

A sértett a zajra a konyhába indult, de már a szobaajtóban összetalálkozott a vádlottal, aki a vermelővel ütni kezdte, annak élével legalább négyszer fejbe vágta az idős férfit. Ezen kívül a vádlott még legalább további tíz alkalommal és helyen megütötte a sértett felső- és alsótestét. Úgyszólván folyamatosan ütötte. A sértett a koponyáján és több más testtáján szenvedett el súlyos töréses és más sérüléseket, amelyek jelentős vérzéssel is jártak, ezért a férfi a bántalmazás ideje alatt fokozatosan gyengült. Végül a vádlottól elszenvedett bántalmazás miatt az életét veszítette.

A bántalmazást abbahagyva a vádlott átkutatta a sértett otthonát. A konyhában és a szobákban lévő szekrényeket, ágyneműtartókat kinyitogatta, azok tartalmát a földre szórta. Miután hazament, az elkövetéskor használt bakancsát elégette a kályhában, a nadrágját pedig beáztatta. A sértett holttestét aznap délelőtt a rendőrök találták meg, különböző ruhadarabokkal letakarva.

Előzetes letartóztatásban van a vádlott

Az elkövetőt még ugyanazon a napon elfogták és őrizetbe vették, 2016. február 19. óta pedig előzetes letartóztatásban van. A vádlott ezt megelőzően garázdaság, illetve testi sértés miatt állt bíróság előtt. Vele szemben az igen súlyos és többszörösen minősülő bűncselekmények miatt halmazati büntetésül fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, az előzetes fogvatartás idejének a büntetésbe beszámítását, illetve a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza az ügyészség a Szekszárdi Törvényszéknél. A vádiratban egyben indítványt tett a vádlott előzetes letartóztatásának fenntartására az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!