Sport

2017.04.15. 09:44

Az idény mérkőzését vívja ma este a KSC

A fináléba kerülés a tétje az Atomerőmű KSC Szekszárd és a VBW CEKK Cegléd női együttesének két győzelemig tartó elődöntős párharcában. A pályaelőny Djokics Zseljko csapatánál lesz.

Rónai Gábor ([email protected])

Az 1978 óta megszakítás nélkül az élvonalban szereplő Atomerőmű KSC Szekszárd már azzal történelmet írt, hogy első helyen végzett az alapszakaszban, megelőzve az itthon évtizedek óta egyeduralkodó, az Euroligában is meghatározó csapatnak számító, címvédő Sopront. Azzal, hogy most ott van a négy legjobb magyar női csapat között, már beállította az eddigi, 15 éve élő klubrekordot.

[caption id="" align="alignright" width="350"] Erkicet (balról) nem lepte meg a Cegléd továbbjutása (Fotó: M. D.)
[/caption] A 2001/2002-es pontvadászatban Ujhelyi Gábor irányításával negyedik helyen végzett a KSC, olyan játékosokkal a soraiban (a teljesség igénye nélkül), mint Kajdacsi Judit, Lódi Eszter, Szemerédi Krisztina, Szélesy Judit, Anna Bulatova vagy Sztojkovics Éva.

Ezt szeretné most felülmúlni a Djokics Zseljko dirigálta egylet, amely eddig szenzációsan teljesít a 2016/2017-es idényben. A lejátszott 22 bajnokijából 19-et(!) megnyert a KSC, s a három veresége közül kettőt úgy szenvedett el, hogy a rendes játékidőben mind a PEAC Péccsel, mind a Győrrel döntetlenre végzett.

Az eredményekből kiindulva azt mondhatnánk, hogy a Cegléd tökéletes ellenfél Studer Ágnesék számára, az alapszakaszban ugyanis oda-vissza a KSC került ki győztesen a két csapat párharcából (a másik ágon meccselő Soprontól és a Győrtől egy-egy alkalommal vereséget szenvedtek Bálint Rékáék).

De szó sem lesz sétagaloppról. Hazai pályán végletekig kiélezett csatában, hosszabbítást követően nyert 73-70-re a Szekszárd (úgy, hogy szinte végig az alföldiek vezettek), vendégként pedig hasonlóan nagy csatában 61-55-re tudtak győzni a kék-fehérek.

A rájátszásban azonban semmit sem jelentenek az eddigi eredmények, itt mindkét csapat „tiszta lappal” indul, és a CEKK pécsi sikerével is bizonyította, hogy nagyon komoly ellenél. Így gondolja ezt Maja Erkic, a KSC rutinos, szlovén légiósa is.

„A Cegléd egy nagyon jó csapat, játékosaik igazi győztes karakterek – mondta a klub hivatalos honlapjának. – Bebizonyosodott, hogy nem lényeges számukra, hazai pályán játszanak vagy idegenben vannak, mindenhol tudják a saját kemény játékukat nyújtani, ami a csapatuk kiválóságát is jelzi. Éppen ezért egyáltalán nem lepett meg, hogy ők jutottak tovább. Mi továbbra is elsősorban magunkra koncentrálunk. Arra figyeltünk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, és még jobbak legyünk. Ha így lesz, közönségünk támogatásával megszerezhetjük a fontos első győzelmet.”

NŐI NB I., ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS.
Atomerőmű KSC Szekszárd–VBW CEKK Cegléd. Szekszárd, városi sportcsarnok, szombat 18 óra. Vezeti: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Tőzsér Dénes (ellenőr: Faidt Mihály).

Mindenki fehér felsőben jöjjön!

A szekszárdi klubvezetés arra kéri a drukkereket, hogy a ceglédiek elleni találkozóra mindenki fehér felsőben (pólóban) érkezzen a városi sportcsarnokba. Ezúttal érdemes lesz a szokottnál korábban elindulni, az összecsapáson ugyanis garantált a telt ház, s a jó helyek (illetve a közeli parkolók) minden bizonnyal hamar elfogynak. A mérkőzésre a felnőttek 1000, a diákok és nyugdíjasok 500 forintért válthatnak belépőt. A 18 év alattiaknak pedig a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!