Sport

2017.06.21. 20:30

Ezüstérmes a 3x3-as női kosárlabda válogatottunk!

Az aranyért játszhattak Theodoreán Alexandráék a 3x3-as vb-n. Ellenfelük az oroszok voltak, akikkel szemben 19-12-es arányban alul maradtak.

TEOL, Rónai Gábor ([email protected])

Az aranyéremért játszhatott Franciaországban a 3x3-as női világbajnokságon a Károlyi Andrea dirigálta magyar válogatott!

Nem mindennapi izgalmak között jutott be a fináléba a csapat, az ukránok elleni elődöntőt Theodoreán Alexandra, az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatkapitánya döntötte el. A 26 éves játékos – aki amúgy a regnáló egyéni világbajnok – a rendes játékidő letelte előtt 0,1 másodperccel vágta be azt a duplát, amelyik a mieink sikerét jelentette (a játékvezetők percekig elemezték a történteket videón, végül megadták a kosarat).

A magyar csapat óriási csatát vívott az atletikus ukránokkal, akik többször vezettek három, sőt négy ponttal is, de végül a magyarok örülhettek (15–13).

A rengeteg izgalmat, és szép jelenetet hozó Olaszország - Magyarország negyeddöntőt és a drámai végkimenetelű Ukrajna - Magyarország elődöntőt itt megnézheti. Előbbi 1:20:19-nél, míg utóbbi 3:06:30-nál kezdődik. 

Theodoreán Alexandra utolsó pillanatban szerzett győztes kosara:

A Theodoreán mellett Süle Krisztinát, Papp Klaudiát és Bozóki Bettinát szerepeltető együttes a negyeddöntőben hasonlóan izgalmas meccset vívott az olaszokkal, s győzött 18–16-ra, így a 21 órakor kezdődött fináléban a hollandokat 21–9-re lelépő oroszokkal csapott össze.

A döntő sokáig kiegyensúlyozott játékot hozott, de a meccs végén el tudtak lépni az oroszok, s végül 19-12-re győzni tudtak, így Károlyi Andrea lányainak ezüst került a nyakába. Érdekesség, hogy az orosz és a magyar együttes a csoportmeccsek során is találkozott egymással, akkor is előbbiek örülhettek egy 12–10-es sikernek.

Itt megnézheti a FIBA 3x3 világbajnokság döntőit. A női finálé 1:28:40-nél kezdődik:  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!