Kék hírek, bulvár

2017.06.28. 17:35

18 centis tőrkéssel tett szúró és kaszáló mozdulatot a rendőr felé a férfi

A középkorú férfit kórházba akarták szállítani, amikor rátámadt az egyenruhásokra.

I. I.

Bűnösnek mondott ki egy 44 éves férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettében a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért másfél év börtönbüntetésre ítélte. Három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

A férfi különváltan él, öt gyermeke közül három még nem töltötte be a 18. életévét, állandó munkával, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, alkalmi munkákból tartja fenn magát. Egyedül él, rendkívül szerény körülmények között, kilátástalannak tűnő helyzetében egyre többször ivott, ami az évek folyamán rendszeressé vált.

Tavaly december 11-én este felé ismét ezt tette, rosszul lett, ezért felhívta a mentőket, tőlük kérve segítséget. A helyszínre érkező két mentős az udvarba bejutott, de a házba már nem, ezért a központjuktól kértek segítséget. Ők értesítették a rendőrséget, akik két járőrt küldtek a helyszínre. Közben a szomszédok segítségével a mentősök bejutottak a sötét házba, ahol a férfi a földön feküdt, összefüggéstelenül beszélt, de azt is elmondta, hogy beütötte a fejét. Kórházba menni viszont nem akart, de végül rábeszélték. Közben megérkeztek a rendőrök is.

A vádlott összekészülődött, de amikor mind az öten kimentek az épületből, visszaszaladt a házba. A két rendőr, majd az egyik mentős követte. A férfi a szobába szaladt, és elővett egy 18 centiméteres pengehosszúságú kétélű tőrkést, amellyel a rendőrökkel szembefordulva kaszáló, majd az egyik rendőr felé szúró mozdulatot tett. A rendőrök lefegyverezték, megbilincselték. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, megbánását, és hogy nem történt sérülés, valamint azt is, hogy a férfi bűnös magatartása csak rövid ideig tartott. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!