Közélet

2017.06.28. 18:36

Zivatarok frissítik fel a levegőt

Miközben a megyében másodfokú hőségriasztás van érvényben, már heves zivatarokra is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

met.hu/TEOL

A szerdai nap hátralévő részében egyre gyakoribb lesz az erőteljes gomolyfelhő-képződés, eleinte elszórtan, majd éjszaka többfelé várható zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is kialakulhat. A déli szél több helyen megerősödik, a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A hőmérséklet késő este 26 és 31 fok között alakul.

Ami a csütörtököt illeti, a több-kevesebb napsütés mellett továbbra is erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan valószínű zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is kialakulhat. A délnyugati szél megerősödik, nagy területen viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, délkeleten, keleten lesz a melegebb – írja a met.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!