Közélet

2008.12.18. 15:29

Egymillió a dús keblekért: nem sajnálják a pénzt a fiatalok

Akár egymillió forintot is áldozhat egy nő arra, hogy dúsabb keblekkel pompázhasson. A fővárosban lényegesen drágább egy plasztikai műtét, mint vidéken. Az orvosok részletfizetési lehetőséget is kínálnak az esztétkiai beavatkozásra vágyóknak.

TEOL

[caption id="" align="alignleft" width="605"] Bárkiből lehet szexbomba. Minden a pénzen múlik. A nem kevés pénzen
[/caption]

Az emberek csaknem fele elégedett külsejével, tizenegy százalékuk a legrosszabb napokon is bátran néz a tükörbe. Tulajdonképpen csak minden ötödik magyar elégedetlen saját külsejével – derül ki az Image Factory és a Tárki Társadalmi Klíma riportjából. Az emberi hiúság nagy úr, ezért ha valaki tetszeni akar, akár magának, akár másoknak, tesz is érte. Van, aki műtéti beavatkozáshoz – plasztikai sebészhez – folyamodik.

[caption id="" align="alignleft" width="335"] Egymilliót sem sajnálnak a dús keblekért
[/caption]

Dr. Szemes László Tolna megyei szakembernél havonta nagyjából öt-nyolc ügyfél fordul meg. – Leggyakrabban ráncfelvarrás, ráncok eltüntetése miatt keresik fel a rendelőt – nyilatkozta az orvos. Ezt zömmel a középkorú nők veszik igénybe, de néha férfiak is jelentkeznek – ugyanez igaz a zsírleszívásra is. A botox is kezd elfogadottá válni, ezt injekció formájában juttatják a szervezetbe, ellazítja az arcizmokat, ezáltal a bőr is kisimul. Ötven és százezer forintot kóstál egy-egy kezelés, amely három-öt hónapig tartja simán a bőrt.

– A mellplasztikára jellemzően fiatalabbak jelentkeznek, őket a nagyobbítás érdekli – folytatta dr. Szemes László. Hozzátette, ez egy napos benntartózkodást igényel, a műtéten átesett páciens másnap hazamehet. A teljes gyógyulási idő ezt követően mintegy négy-hat hétig tart. Műtéti időpontot egy hónap alatt kaphat az ügyfél, ez alatt pedig több kivizsgáláson is átesik. Mivel a mellplasztika fél-egymillió forintba is kerülhet, részletfizetési lehetőséggel enyhíthetők a terhek.

Akad, aki a szépség megőrzésének kulcsát az egészséges életmódban keresi. Dr. Magócsi Izabella, a szekszárdi Hársfa Patika vezetője úgy fogalmazott, a reklámok szerepe meghatározó e téren. – Az emberek azt keresik, amit a tévében látnak – mondja. Hozzátette: a szépség és az egészség nem vonatkoztatható el egymástól. Télen igen népszerűek a vitaminok és a cseppek. Tapasztalatai szerint az emberek szívesen kikérik a gyógyszertárban dolgozók tanácsait, hogy milyen termékekkel tudnának a legjobban hozzájárulni a természetes szépségük megőrzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!