Ország-világ

2005.06.17. 00:00

Köpött, majd lemondott a Boca Juniors edzője

Lemondott posztjáról Jorge Benitez, a Boca Juniors vezetőedzője, miután egy videofelvételen jól láthatóan leköpte a Guadalajara egyik játékosát a keddi, botrányba fulladt Libertadores Kupa-negyeddöntő visszavágóján.

Szabó T.

– Látva a mérkőzésről készült képeket, az igazgatóság elfogadja Benitez döntését – mondta Mauricio Macri, az argentin klub elnöke. A Boca Juniors –Guadalajara találkozó 0-0-ás állásnál a 79. percben félbeszakadt, mert egy kettős kiállítást követően a Boca-szurkolók petárdákat dobáltak a pályára. Egyikük az ötméteres kerítésen átmászva megütötte a piros lapos vendégcsatárt, Adolfo Bautistát. Később a mexikóiak kapusát is eltalálta egy nézőtéri rakéta, majd amikor az őrjöngő hívek kezdték ellepni a játékteret, a bíró lefújta a meccset. Az első mérkőzést a mexikói együttes nyerte meg 4-0-ra, a félbeszakadt találkozó kapcsán a dél-amerikai szövetség mondja ki az utolsó szót. A brazil Sao Paolo és Atletico Paranaense már bekerült az elődöntőbe, míg a River Plate –Banfield negyeddöntő visszavágóját lapzártánk után játszották. Az első meccs – meglepetésre – 1-1-re végződött.

Szabó T. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában