Ország-világ

2005.12.22. 08:58

Németország alkudott az iraki emberrablókkal?

A libanoni Hezbollahra hivatkozó közel-keleti források szerint Németország az Irakban elrabolt német Susanne Osthoff szabadon engedése érdekében alkuba bocsátkozott az iraki emberrablókkal - állítja a CNN Turk, az Isztambulból sugárzó hírtévé.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Susanne Osthoff
[/caption]A hír szerint Berlin a német túsz szabadon engedése ellenében teljesítette az emberrablók követelését, és az 1989 óta német börtönökben büntetését töltő Hezbollah-tag, Mohammed Ali Hamadét átadta a libanoni szerveknek,  jelenti a CENA hírügynökség. Hamadé egyik szervezője és végrehajtója volt az 1987-ben elkövetett repülőgéprablásnak, amelynek során a TWA légitársaság egyik járatán meggyilkoltak egy amerikai katonát is. Hamadét ezért életfogytiglan börtönbüntetésre ítélték.

A libanoni biztonsági szervek egyik szóvivője igazolta a hírt, miszerint a német biztonsági szervek átadták Hamadét pár nappal az elrabolt német nő szabadon engedése előtt. A libanoni források szerint Hamadé egy utasszállító géppel érkezett Libanonba, majd ismeretlen helyre távozott. A német hatóságok elismerték a terrorista szabadon engedését, de tagadják, hogy összefüggés lenne a Hamadé- és Osthoff-ügy között, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában