Ország-világ

2006.07.28. 12:12

Javaslat készül a titkosszolgálatok jövőjéről

Ez év végéig kerülhet a kormány elé a polgári és a katonai titkosszolgálatok jövőjéről szóló javaslat, amelyet a kancelláriaminiszter, az igazságügyi és rendészeti-, valamint a honvédelmi miniszter közösen készít el.

BAMA

Szekeres Imre honvédelmi miniszter egy budapesti sajtóbeszélgetésen pénteken elmondta, egy kormányhatározat szerint meg kell vizsgálniuk annak a lehetőségét, hogy a jelenleg működő összesen öt szervezet helyett a jövőben három működjön. Mint mondta, megvizsgálják, hogy milyen felállásban működhetnek ezek a szervezetek, azaz mely titkosszolgálatokat lehetne összevonni. Ezzel kapcsolatban több lehetőség is felmerült már.

Megalapozott, hosszú távra szóló döntést szeretnének az ügyben, mert ez egy érzékeny terület az újfajta kihívások és fenyegetettségek miatt. Ezzel a területtel csak nagyon megfontoltan szabad foglalkozni - hangsúlyozta Szekeres Imre. Hozzátette: a tervekkel kapcsolatban politikai konszenzust szeretnének, hiszen a döntéshez kétharmados támogatás szükséges.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában