Ország-világ

2006.08.07. 20:19

Pusztába kiáltott szó maradt az államfő tanácsa

Egyelőre úgy tűnik, hogy a pártok és az 56-os szervezetek nem fogadják meg Sólyom László köztársasági elnök tanácsát, miszerint a forradalom 50. évfordulóján a politikai ellentéteket félretéve együtt kell ünnepelni.

V.M.

„Az államfővel hajlandóak vagyunk együtt ünnepelni, de Gyurcsány Ferenccel nem” – mondta Wittner Mária. A fideszes képviselő hozzátette, hogy hamarosan közzé tesznek egy nyilatkozatot arról, hogy aki együtt emlékezik a kormányfővel, az megtagadja 1956-ot.

„Soha nem mi törekedtünk arra, hogy a pártok külön ünnepeljenek. Mi most is mindenkinek el fogjuk küldeni a meghívókat” – mondta lapunknak Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese. Míg Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy a közös megemlékezés ezúttal sem rajtuk fog múlni.

A budapesti Felvonulási téren, az egykori Sztálin-szobor helyén közben már gőzerővel folynak a 900 millió forintos költségvetési keretből finanszírozott 1956-os központi emlékmű építési munkálatai, amit október 23-án avatnak majd fel. Ugyanekkor leplezik le a Műegyetem előtt az 56-os szervezetek által javasolt szobrot, ahol azok is emlékezhetnek, akik politikai vagy egyéb okokból külön ünneplésre vágynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában