Ország-világ

2006.11.25. 14:27

Navracsics négy témában javasol vitát tavaszra

Négy témában, az igazságosság, az életminőség, a közszolgáltatások és az állam feladata valamint a versenyképesség kérdésében javasolt vitát januártól áprilisig Navracsics Tibor a Fidesz szombati rendkívüli kongresszusán Győrött.

BAMA

A párt frakcióvezetője szerint e viták alapján állhat össze a következő, májusi kongresszus stratégiai dokumentuma. Elsőként - januári témaként - az igazságosságot említette Navracsics Tibor, mivel szerinte ma Magyarországon a kormányzati politikai igazságtalan. Ezt követően februárban az életminőség témájában legyen viták - javasolta. Úgy vélte, a környezetvédelem, a fogyasztóvédelem, a fogyatékosok problémáiról kell beszélni.

Navracsics Tibor szerint márciusban a közszolgáltatásokról, az állam feladatáról kell vitát nyitni. "Mi újra akarjuk definiálni az állam szerepét" - fogalmazott. Áprilisban kerülne napirendre a versenyképesség, amelyet - mint monda - újra kell értelmezni. Úgy vélte, minderről a parlamentben is értelmes vitát kell kezdeményezni. Azt mondta: e viták eredményeképpen a májusi kongresszusra elkészülhet egy vitaanyag, egy stratégiai dokumentum a jövő kérdéseiről.

Az önkormányzati választásokra kitérve kijelentette, hogy ma a Fidesz az önkormányzati szférában és a közvélemény-kutatások alapján Magyarország legerősebb politikai pártja. Hozzátette: nem a parlamenti többséget akarja elvitatni, vagyis nem az országos politika hatalmi dimenziójában a legerősebb a Fidesz, hanem egyrészt az önkormányzati szférában, mert az októberi választások óta a Szövetség adja a legtöbb képviselőt, polgármestert, és közgyűlési elnököt, illetve a közvélemény-kutatások mutatják legerősebb pártnak.

Navracsics Tibor szerint szervezett és nyílt politikai hazugsággal sikerült kormányon maradnia a szocialistáknak és Gyurcsány Ferencnek. Úgy vélte, demokráciában elképzelhetetlen, hogy ilyen szervezett és nyílt politikai hazugság után egy miniszterelnök hivatalban maradhasson. Szerinte Gyurcsány Ferenc hozta be a magyar politikába a hazugságot, az irigységet, a gyűlöletet. Kijelentette: Gyurcsány nem kívánatos személy a magyar politikában, amit a küldöttek tapssal nyugtáztak.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában