Ország-világ

2007.01.12. 18:14

Meciarnak már nem bírja a szíve

fk

Péntek délelőtt közleményben cáfolta a Demokratikus Szlovákiáért Néppárt (LS-HZDS) titkársága azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint megműtötték volna Vladimír Meciart, a párt elnökét. Ugyanakkor Milan Urbani, a párt alelnöke közölte: a volt kormányfőnek – aki az LS HZDS megalakulása, 1992 óta megszakítás nélkül pártelnök – valóban szívpanaszai vannak, és az utóbbi időben légzési nehézségekkel küszködik. Ezért valószínűleg a jövő héten Besztercebányán bypass-műtétet hajtanak végre rajta, hogy javítsák a vér oxigénellátását.

Vladimír Meciar tavaly súlyos tüdőgyulladással, korábban pedig derékbántalmak miatt feküdt néhány napig a kassai kórházban.
Meciar utoljára újévkor jelent meg a nyilvánosság előtt, még nagy barátja és tisztelője, Václav Klaus cseh elnök csütörtöki fogadásán sem jelent meg. A háromnapos munkalátogatásra Pozsonyba érkezett prágai politikus és szlovák kollégája 1992-ben sikerrel hajtották végre Csehország és Szlovákia békés különválását. Klaus egyébként később hibának minősítette a szétválást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában