Ország-világ

2007.03.09. 17:03

Mi a titka Dávid Ibolyának?

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelenthessük: a Magyar Demokrata Fórum e hétvégi tisztújító országos gyűlésén ismét Dávid Ibolyát választják a párt elnökévé.

Stanga István

Abban semmi meglepő sincs, hogy Dávid Ibolya népszerűsége töretlen a pártján belül. A 2006-os országgyűlési választásokon elért siker – önállóan  is átjutottak az 5 százalékos parlamenti küszöbön –, különösen pedig annak körülményei, megalapozták mindezt.

 Emlékezzünk csak, hányan próbálták kívülről és a párton belülről rávenni arra, hogy az MDF a Fidesszel közösen induljon. De mindez gyerekjáték volt ahhoz a nyomáshoz képest, amely a két forduló között nehezedett rá. Itt már senki és semmi nem volt szent, támadták őt magát és családtagjait. Állta a sarat, s sokan már azt is megbocsátották neki, hogy „nem ért a focihoz”. 

Pedig Dávid egyáltalán nem csinál semmi különöset. Csak éppen következetes. Ugyanarról a dologról mindig ugyanazt mondja, függetlenül attól, hogy az a vélekedés hoz-e valamit a konyhára, vagy épp ellenkezőleg. A valódi konzervatív értékek mentén politizál, s ha ezek képviseletéhez partnereket talál, képes gesztusokat tenni, legyen szó akár más jobboldali pártról, avagy a jelenlegi kormánykoalícióról.

Nagy szó – mondhatnánk –, hiszen ez a normális, a természetes. Ez igaz, csakhogy nem ebben az országban. Ha valami, akkor éppen a hazai politikai elit hangneme, gondolkodásmódja, kompromisszumra való képtelensége, egyszóval totális alkalmatlansága értékeli őt egyre feljebb és feljebb.

Attól nem nagyon kell reszketnie, hogy politikus társainak megjön majd az eszük. Ahogy elnézem a hazai belpolitika mindennapjait, az MDF „normális Magyarország” szlogenje még hosszú ideig működőképes lesz. Úgyhogy Dávid Ibolya a jövőben is nyugodtan böngészheti a népszerűségi listákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában