Ország-világ

2007.03.20. 19:19

Fodor és Kóka: a historizáló és a futurista

„A historizáló és a futurista” – így jellemezte Fodor Gábort és Kóka Jánost az SZDSZ két elnökjelöltjének keddi vitáján a találkozót vezető Szombathy Pál. A liberális párt jövő hét végén rendezendő tisztújító kongresszusa előtt a Kuncze Gábor posztjára pályázó két politikus Budapesten vitázott.

Éber Sándor

„Ambíció, energia és vezetői képesség” – Kóka ezzel indokolta, miért alkalmas az SZDSZ vezetésére. A gazdasági miniszter szerint a 2010-es választásokra már egy olyan generáció nő fel, amelynek természetes a parlamenti demokrácia, így nekik egy új, sikeres jövőképet kell fölvázolni. Az elnökség elnyerésére esélyesebbnek tartott tárcavezető hangsúlyozta: egy professzionálisan működtetett pártban be kell vezetni a teljesítményértékelést, de a vitáknak is helye van.

Fodor Gábor a „tapasztalat, tisztesség, tudás” hármas fogalommal jellemezte az ideális pártelnököt. A liberális ügyvivő szerint az embereknek olyan politikusokra van szüksége, akik aszerint cselekszenek, amit mondanak, mivel ez jelenleg hiányzik a közéletből. Fodor úgy vélte, hogy 1996 óta több hibát is vétett a párt, például a tavaly tavaszi választási kampány során, mikor még mindig az adócsökkentésról beszéltek, pedig már tudták, hogy megszorítások lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában