Ország-világ

2007.04.02. 06:15

Külföldiek a képernyőn

A kereskedelmi televíziók szerint a nézők szeretik a képernyőn az egzotikus figurákat, ha kellemesek és humoruk is van. Az pedig, hogy törik a magyart, némi bájt is kölcsönöz nekik. Egyikük emellett élőadásban letolta a gatyáját is.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="190"] Az olasz Gianni Annoni ügyesen kamatoztatta népszerűségét
[/caption]Gianni Annoni nem panaszkodhat, nem csupán sikeres éttermet vezet Budapesten, de befutott tévésztár is lett olasz létére a magyar televíziózásban. Giannit Friderikusz Sándor fedezte fel, aki a Fantasztikus Európa, az európai országokat bemutató tíz évvel ezelőtti sorozatában Itáliát képviselte az akkor még magyarul gyengébben beszélő fiatalember. Ebben a műsorban több eredeti figura is megjelent, de közülük egyedül az olasz futott be említésre érdemes karriert. Sármja, közvetlensége miatt nem kis televíziós pályafutást tudhat már maga mögött, hiszen a TV2-n reggeli műsorok vezetőjeként is foglalkoztatták, folyamatosan szerepelt a kereskedelmi csatornák bulvármagazinjaiban, szépségversenyek döntőibe hívták zsűritagnak, szinte sorozathőse lett a bulvárújságoknak is. Ügyesen kamatoztatta is így szerzett népszerűségét és ismertségét, éttermet nyitott Budapest belvárosában, sőt szakácskönyvet is piacra dobott. Újabban a Viasat3 egyik műsorában taxisként járja a magyar fővárost.

Az említett csatorna másik külföldit is foglalkoztat, ő Cooky, aki francia rádiósként érkezett Magyarországra, s ma már nem csupán sztárkvízt vezet a képernyőn, hanem egy országos kereskedelmi rádióadónál is foglalkoztatják. A másik véglet Fekete Pákó, a nigériai magyar lakodalmas popsztár, aki miután nem kapta tovább hazájából a budapesti jogi tanulmányait fedező ösztöndíjat, s hazamenni cseppet sem volt kedve, úgy gondolta, kitalál valamit. Olyannyira bejött neki nigériai akcentussal magyar lakodalmas zenét énekelni, hogy ma már a legjobban kereső mulattatós sztárok egyike. Gátlástalanságára, trágárságára vevők is, igaz, azt a pusztítást, amit a magyar nyelvben már elvégzett, sokan nem tudják megbocsátani neki. Nála nem az a baj, hogy érthető módon akcentussal beszél. A legtöbb nézőt zavarja a képernyős jelenléte, mégis a kereskedelmi csatornák folyamatosan hívják. A TV2 Mokkájában le is tolta a gatyáját, amikor Jakupcsek arra kérte, mutassa meg azt a testrészét, ahol a legjobban lebarnult a szoláriumban.

Az RTL Klubnak is kedvence, hiszen szerepelhetett a Legyen ön is milliomos! sztároknak rendezett nőnapi vetélkedőjében, sőt a Sztárbokszba is meghívták. A csatornák szerint a nézők szeretik az egzotikus figurákat a képernyőn, akiknek van megjelenésük, humoruk, és az, hogy törik a magyar nyelvet, némi bájt is kölcsönöz televíziós szerepléseiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában