Ország-világ

2007.04.06. 09:24

A száguldó cirkusz folytatódik

Vasárnap megint felpörögnek a lóerők ezrei, ezúttal a Maláj Nagydíjon csapnak össze a Forma1 pilótái

asm

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után 3 héttel, vasárnap 9 órakor kerül sor a Forma-1 újabb fu- tamára, a Malajziai Nagydíjra. Az idén egyedülálló módon a csapatok Bahrein után lehetőséget kaptak, hogy a két nagydíj között a sepangi pályán teszteljék autóikat.

Az ultramodern pályán az időjárás szempontjából legkiszámíthatatlanabb futam következik. A mérnökök a várható esÕ mellett a hőséggel foglalkoznak a legtöbbet, mert meg kell oldani a versenyautók extra hűtését. A melegben különösen a motornak és az abroncsoknak jut nagy szerep.

"Ez a szezon legnehezebb versenye. Nemcsak fizikálisan, de mentálisan is. A magas hőmérséklet és a páratartalom nehezíti a pilóták és az autók dolgát. Nekem nagyon jó emlékeim vannak a tavalyi gyÕzelemről, és idén is felkészült vagyok a futamra"- mondta Fisichella. A szezonnyitón győztes Kimi Räikkönen (Ferrari) óvatosságra int. Bár szerinte ismét a Ferrari
fogja diktálni a tempót, a piros autó nem tökéletes. Ismert: a finn autójának motorja majdnem "elfőtt" az Albert Parkban, így kérdéses, hogyan fogja majd bírni a maláj klímát. Ha motort kell cserélni, az tíz hely veszteséget jelent számára a rajtrácson. Így pedig nehéz lesz dobogós helyet szereznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában