Ország-világ

2007.05.04. 12:06

Tovább maradhatnak Afganisztánban a magyarok

Nyáron dönt a kormány arról, hogy ne csak a korábban vállalt két évre, hanem tovább maradjanak magyar katonák Afganisztánban, mindaddig, amíg a magyar Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) programjai folyamatban vannak - mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter az afganisztáni Puli-Humriban, a magyar katonákkal tartott csütörtök esti állománygyűlésen.

BAMA

A jövőben, amellett, hogy Magyarország egy PRT vezetésével van jelen az országban, lehetőség lesz arra, hogy mintegy 40 katona négy hónapig üzemeltesse a kabuli repülőteret, később pedig akár a Baglán tartományba tervezett rendőrképző központ katonai biztosítását is elvállalhatná - tette hozzá a miniszter a hosszú távú tervekről szólva.

Szekeres Imre felvetette a katonák előtt: el kell kezdeni gondolkodni azon, hogy milyen legyen a Magyar Honvédség új egyenruhája. A magyar hadvezetés kíváncsi a mostani egyenruhával kapcsolatos tapasztalatokra, mert 3-4 év múlva, amikor aktuális lesz az új egyenruhák beszerzése, pontosan tudni szeretnék, hogy mire van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában