Ország-világ

2007.05.12. 18:09

Lopott a rendőr túszejtés helyszínén

A katonai ügyészség nyomoz egy rendőr ellen, aki pénzt lopott a Széna téri túszejtés helyszínén – közölte a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője. Ács Tibor az esetről csak annyit kívánt elmondani, hogy csütörtökön gyanúsították meg a rendőrt azért, mert pénzt tulajdonított el a túszejtés helyszínén.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="260"] A katonai ügyészség nyomoz a rendőr ellen, aki a gyanú szerint 460 ezer forintot vett el a rablás helyszínén – fotó: Kerék Ágnes
[/caption]Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője azt közölte: „A sikeres Széna téri rendőri akciót követően egy kiegészítő feladatot ellátó rendőr méltatlanná vált beosztására és rendőri mivoltára, ezért őt az állományilletékes parancsnok azonnali hatállyal elbocsátotta.” Jármy Tibor az esettel kapcsolatban nem kívánt kérdésekre válaszolni.

Jakab Géza, az OTP Bank biztonsági igazgatója a távirai irodának elmondta: az OTP tett feljelentést, miután észlelték a pénz eltűnését a fiókban. A túszdrámát követően rovancsoltak a fióknál és ekkor észlelték, hogy hiányzik a pénzösszeg. A feljelentéssel együtt eljuttatták az illetékesekhez a biztonsági kamerák felvételeit, amelyek utalhattak arra, hogy hogyan tűnhetett el a pénz.

Jakab azt is elmondta: az OTP Bank annak ellenére ajánlott fel segítséget a Széna téri bankrablás során megsérült ügyfeleknek, hogy sem közvetett, sem közvetlen felelősséget nem visel az általuk elszenvedett sérülésekért. A biztonsági igazgató hangsúlyozta, hogy a bank biztonságpolitikájában és stratégiájában az elsődleges szempont az emberek életének és testi épségének védelme, ezt a célt szolgálja a bank komplex - a műszaki, technikai és személyi feltételeket is biztosító - rendszere, amely a magyar és nemzetközi tapasztalatok figyelembevételével készült.

Emlékezetes: május 4-én egy férfi ki akarta rabolni a Széna téri OTP-fiókot, mivel azonban a rendőrök megjelentek a helyszínen, túszokat szedett. Ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt, a kommandósok a pénzátadás közben csaptak le rá. Hatszor lőttek rá a túszejtőre, aki belehalt sérüléseibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában