Ország-világ

2007.05.23. 16:26

Orbán: a többség szerint új választás kell

Magyarországnak sürgősen előrehozott választásokra lenne szüksége” – mondta Orbán Viktor, és téziseit várhatóan meg is erősíti a közeljövőben megjelenő könyvében.

BAMA

A Fidesz elnöke a távirati irodának adott interjújában azt közölte: a kormánypártok alkalmatlanok a szükséges gazdaságpolitikai fordulat végrehajtására, így politikai fordulatra is szükség van.

Orbán szerint az előrehozott választás alkotmányosan kivitelezhető, tekintve, hogy a magyar többség úgy gondolja, a bajokon csak így lehet segíteni. Az esélyekkel kapcsolatban azonban mindössze annyit mondott: a korábbi választást „nem zárja ki”. A Fidesz által kezdeményezett népszavazásról azt mondta: a helyzet olyan, mint egy ficam az alkotmányos rendszerben, ezt pedig orvosolni kell. Hozzátette: pártja nem tett le arról, hogy ősszel kiírható legyen a referendum. Az InfoRádió kedd esti műsorában a pártelnök a rendőrségi botrányokról és a távozó vezetőkről azt mondta: azokat nem leváltották, hanem megbuktak. Szerinte ha a rendőrség közelmúltbeli ügyei nem bukkantak volna a felszínre, akkor semmi sem változott volna a szervezeten belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában