Ország-világ

2007.05.24. 15:36

Csillebérc ára: egymillió, és felfüggesztett börtön

Rácz 14,2 millió forintért adta el a XII. kerületi úttörőtábor területén fekvő több mint 90 millió forint értékű vadászházat

BAMA

Hűtlen kezelés címén másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság a csillebérci vadászház eladása miatt perbe fogott, Rácz Pétert, a Magyar Úttörők Szövetsége elnökét.

1999-ben a szövetség ügyvezető elnökeként Rácz 14,2 millió forintért adta el a XII. kerületi úttörőtábor területén fekvő több mint 90 millió forint értékű vadászházat. Az ingatlant megvásárló kft. egyik tulajdonosa egy azóta elhunyt kínai volt, másik tulajdonosa ezután pedig Rácz unokatestvére. A vadászházat utóbb visszabérelték az úttörők.

„Elfogadhatatlan, bűnös szándékot jelez, hogy az ingatlant tényleges értékének 16 százalékáért adták el, de önmagáért beszél a rokoni kötelék is, indokolta a bíró az ítételet. A vadászház eladásánál közreműködő másodrendű vádlott ingatlanszakértőt pénzbüntetéssel sújtották. A vizsgálat még 2002-ben indult el Rogán Antal fideszes képviselő feljelentését követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában