Ország-világ

2007.05.29. 06:03

Villámgyors felfrissülés

A hirtelen berobbant kánikulában már ugyanolyan frissítő trükkökre van szükség, mint a július közepén tomboló nyárban. Néhány aprósággal lényegesen jobbá teheti közérzetét, és könnyebben vészelheti át a tikkasztó meleget a munkahelyén.

Wlcsek A.

A legfontosabb természetesen az állandó folyadékpótlás. Kellő mennyiségű víz fogyasztása mellett szervezetünk megfelelően tudja hűteni magát, vagyis izzadunk. Ez azonban senkit ne riasszon vissza attól, hogy egész nap vizet kortyolgasson. A reggeli smink gyakran csak addig szép, amíg a munkahelyre érünk. Ezért dél körül, majd délután itassa fel a fényes foltokat és törölje át a bőrét hidratáló arctonikkal. Ez nem szárít, csak frissít, így nem kell az arcát újrakrémezni.

A T-vonalra tegyen leheletnyi púdert, a szeme alatti vékony bőrt pedig ápolja szemzselével. Mindig legyen a táskájában frissítő lábkendő, illatmentes izzadásgátló stift és hidratáló törlőkendő. Ez a mesterhármas mindig beválik. A szabadban ne felejtse el bekenni magát napvédővel!

Azonnal ható életmentő tippek az irodába

Ha testének néhány pontjára hűsítő zselécseppet ken, becsaphatja szervezetét, és sokkal kellemesebben érzi magát. Ilyen pont a fül mögötti bőr, a tarkó, a hónalj és a mell találkozása, a csukló, illetve a boka hátsó részén lévő vékony bőr. A hűsítő gélek leginkább mentolos vagy citrusos változatban készülnek. A fül mögé és a tarkóra egyébként hűsítő szemgélt is kenhet, az szintén kellemesen frissít. A lábaira tartson a munkahelyén is lábzselét, amely kis kiszerelésben is kapható. Használja, amint lábai kezdenek bedagadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában