Kultúra

2017.05.24. 11:25

Ismét Pünkösdi Hal– és Vadünnep

Még nagyobb volumenű lesz az idei Pünkösdi Hal– és Vadünnep, mint a tavalyi volt. Hangulatában és méretében is a Szüreti Napokra hasonlíthat majd.

Budavári Kata ([email protected])

Ismét megrendezi a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ a Pünkösdi Hal– és Vadünnepet. Ács Rezső polgármester elmondta: a június másodikától ötödikéig tartó rendezvény nagyobb volumenű lesz, mint a tavalyi volt. Több programmal készülnek a szervezők, ugyanakkor az ünnep szakrális jellegét is hangsúlyozzák, ebben a szekszárdi református és evangélikus egyházközség működik közre. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Még nagyobb volumenű rendezvényre lehet számítani (Archív fotó: Makovics Kornél)
[/caption]

A város nagy eseménye egyébként hangulatában és méretében is egyre inkább a Szüreti Napokra hajaz. Farkas János, a kulturális központ igazgatója elmondta: olyan országosan ismert fellépők színesítik a kínálatot, mint a TNT, Kovácsovics Fruzsina vagy Caramel. Lesz sörsátor, borudvar, vásári forgatag, kísérő rendezvényként pedig nyitott pincék, mellyel kapcsolatban Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Borvidék Nkft. ügyvezető igazgatója elmondta, óránként indulnak buszjáratok a különlegességeket is kínáló pincészetekbe. A rendezvény leghangsúlyosabb eleme a gasztronómia, Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke pedig hozzátette: nyolcezer adag étellel készülnek, köztük hagyományos fogásokkal és olyan újításokkal is, mint a fish and chips vagy a harcsaburger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!