Ország-világ

2016.06.22. 09:43

JEGYZET: Babaprojekt

Mauthner Ilona ([email protected])

Mauthner Ilona ([email protected])

Gyermek vagy több gyerek és család – a nők többsége egy adott korban erre vágyik. (Talán a férfiak többsége is.) Van, akinek könnyen megadatik, nem kell érte tennie semmit. Van, aki szinte belebetegszik ennek a hiányába.
Orvostól orvosig jár, egy vagyont költ a "babaprojekt" során beszedett hormonkészítményekre, orvosi vizsgálatokra, meghízik, kihullik a haja, felborul a hormonrendszere, a szabadságát a meddőségi centrumokban tölti, hogy megmaradjon azért a munkahelye is, és hónapról, hónapra várja a csodát.

Az évek meg csak telnek. Már sokat csalódott, amikor úgy döntenek a párjával, hogy örökbe fogadnak egy kisbabát. És megint csak várnak. Ezer igazolást, vizsgálatot, környezettanulmányt, pszichológiai felmérést kérnek tőlük, hogy egyáltalán alkalmasak-e arra, hogy gyermeket neveljenek.
Ezzel szemben ilyen méltatlan helyzetbe nem kerül egyetlen igazi szülő sem, még akkor sem, ha netán már évek óta munkanélküli, alkoholista, egyedülálló, vagy rendezetlen körülmények között él a családja. Nekik jár a baba, mert természetes úton fogant.

Hazánkban nagyon szigorúak a törvények ami az anyává válást illeti. Nem fordulhat elő a béranyaság (mint ahogy a hollywoodi sztárnál, Nicole Kidman-nél, vagy a portugál focista esetében, Cristiano Ronaldónál volt), még a hímivarsejt adományozása is tilos, családon belül is. Így a gyermekre vágyódás hosszadalmas, idegőrlő folyamat.

Minden tisztelet azoké, akik végigjárják ezt az utat, és őszintén szeretni tudják azt a gyereket – legyen csecsemő vagy nagyobbacska – aki nem kellett a saját szüleinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában