Ország-világ

2013.06.01. 15:57

Kétéves munka eredménye a Paksot bemutató könyv

Rendkívül nagy érdeklődés mellett mutatták be tegnap azt a könyvet, amely régi fotók, korabeli képeslapok, rajzok segítségével mutatja be Paksot.

Vida T.

Az önkormányzat által kiadott reprezentatív, 160 oldalas kötetet Hajdú János polgármester méltatta, az est házigazdája Tell Edit alpolgármester volt. A Képeskönyv – A régi Paks szövegét Kernné Magda Irén és Bencze Barnabás írta, a kötetet Kövi Gergő tervezte és tördelte.

Tell Edit kiemelte, kétéves munka eredménye a könyv, amelynek megszületéséért szerzői nevében is köszönetet mondott mindazoknak, akik képekkel, egyéb anyagokkal segítettek. Ezek után Hajdú János előszóban írt gondolatait idézve arról beszélt, hogy sok ismerős névvel, helyszínnel találkozhat a paksi olvasó, akit apró titkokba is beavatják a szerzők. „Az embereknek kedve támad együtt mosni a Dunán az asszonyokkal.” – idézte hozzátéve a múltunkat ismernünk, tisztelnünk kell. Hajdú János ezek után elárulta, a polgármesteri munka szép perceihez tartozik, amikor egy ilyen alkotást, és ilyen alkotókat méltathat. A képeskönyv egy Paksi Hírnökben indult sorozat nyomán született, tudtuk meg Kernné Magda Iréntől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában