Ország-világ

2015.05.14. 10:18

Kidöntött fák, megtépázott háztetők – így söpört végig a vihar a megyén

Főleg a szerdán késő este érkező viharos szél által kidöntött fák eltávolítása adott munkát Tolna megye tűzoltóinak a csütörtökre virradó éjszakán.

TEOL

Az éjszakai vihar miatt a Tolna megyei tűzoltókat nyolc esetben riasztották, hatszor kidőlt, forgalmat akadályozó fákat kellett eltávolítaniuk, egy esetben építőanyagot fújt le a szél egy épület tetejéről, egy másik esetben pedig tetőszerkezetet bontott meg az erős szél - tájékoztatta a TEOL-t Boros Brigitta tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. 

Dombóvár Zrínyi utcájában egy felújítás alatt álló, négyemeletes társasház lapostetőjére felhalmozott építőanyagot sodort le a szél. A dombóvári hivatásos tűzoltók az építőanyag egy részét az épületbe helyezték, másik részét biztonsággal lesúlyozták. Szekszárdon, a Tartsay Vilmos utcában egy kétszintes irodaépület lemezelt tetőszerkezetét bontotta meg a szél. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták az épületet, majd körbekordonozták a veszélyes részt. 

A 6-os főút 138-as kilométerénél egy háromméteres fa dőlt az útra, és akadályozta a forgalmat. A kidőlt fát motoros láncfűrésszel távolították el a tolnai önkormányzati tűzoltók. A Kaposszekcsőt Dombóvár-szőlőheggyel összekötő úton kidőlt fák akadályozták a közlekedést, amit motoros láncfűrésszel a dombóvári hivatásos tűzoltók távolítottak el. Szekszárdon a Pollack Mihály és a Mátyás Király utca kereszteződésében egy 6 méteres fa dőlt az útra, ami a fél útpályát elzárta.

 A szekszárdi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel szüntették meg az útakadályt. Tolnán a Bajcsy-Zsilinszky utca végén a szél egy nagyméretű fát csavart ki, ami a villamos vezetékre esve 4 villanyoszlopot kidöntött. Az E.ON áramtalanította a jelzett szakaszt, majd ezt követően a tolnai önkormányzati tűzoltók láncfűrésszel távolították el a fát. Az érintett területen harminchat lakossági és egy ipari fogyasztó maradt áram nélkül. Az áramszolgáltatás helyreállítását a reggeli órákban végzi el a szolgáltató. Aparhant és Tevel között egy fát döntött az úttestre a vihar, a bonyhádi őrs tűzoltói motoros láncfűrész segítségével szüntették meg az útakadályt.

Dombóváron közel három órán keresztül közel ezerháromszáz fogyasztó maradt áram nélkül egy elektromos vezetékre dőlt fa miatt. A szolgáltató szakemberei az éjszaka folyamán helyreállították az áramszolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában