hírek, képek, témák - Bács - Kiskun - Baja és környéke

A magyar írásbelikkel megkezdődtek a vizsgák

2016. május 2.

A magyar írásbelikkel megkezdődtek a vizsgák

Ma reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődtek az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka, amelyben összesen mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról.

Őszinteségre neveli a gyermekeket

2016. május 1.

Számunkra az év pedagógusa Forgácsné Faragó Katalin, akár ő kapja a legtöbb szavazatot, akár nem – fogalmaznak az őt nevezők.

Borúsan folytatódnak május első napjai

2016. május 1.

A következő napokban borús, sokszor esős időre kell készülni, a hétvégén várható több napsütés. A leghidegebb órákban már nem várható fagy, nappal 20 Celsius-fok körüli maximumokra kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Halálos baleset: vonat gázolt el egy robogóst Hetényegyházán

2016. május 1.

Halálos baleset: vonat gázolt el egy robogóst Hetényegyházán

Elgázolt egy robogóst egy személyvonat Hetényegyháza közelében, egy fénysorompó nélküli vasúti átjáróban vasárnap délután.

A többi már történelem

2016. május 1.

A többi már történelem

a hét embere | A Baja város Hírnevéért díjat vette át néhány napja Szentiványi Gábor. Egy magánvagyonból létrehozott alapítvány kuratóriumának tagjai három jelölt közül, a szokásoknak megfelelve vita és egyeztetés nélkül, titkos szavazáson ítélték neki az Erdei László honvéd alezredes által alapított elismerést. Másfél évtizede díjazza az alapítvány a város ismertségéért legtöbbet tevő bajai polgárokat. Évente egy fő részesülhet az elismerésben, a halászléfőző ünnep ötletgazdájaként is ismert diplomata a harmadik jelölést követően lett díjazott.

A nyugdíjasok élete drágult a legnagyobb mértékben

2016. május 1.

2015-ben a lakosság egészét tekintve 0,1 százalékkal csökkentek az árak, a nyugdíjasok ugyanakkor 0,4 százalékos átlagos áremelkedést érzékelhettek – derül ki a KSH kiadványából.

Hétfőn kezdődnek a magyar írásbelik

2016. május 1.

Érettségi  | Hétfőn a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődik az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka, amelyben mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról. Ebben a vizsgaidőszakban lép életbe az a szabály, amely szerint a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi időszakban a vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat teljesítésének igazolása. Ha a vizsgázó ezt a feltételt nem teljesíti, akkor nem kezdheti meg az érettségit.

Két kocsi ütközött össze Kunfehértó közelében

2016. május 1.

Két autó ütközött össze Kiskunhalas és Kunfehértó között, az 5412-es számú úton 10 perccel 9 óra előtt vasárnap. Öten sérültek meg a balesetben.

Isten éltesse az Édesanyákat!

2016. május 1.

Isten éltesse az Édesanyákat!

Köszönöm édesanyám! címmel pályázatot hirdettünk, heteken át vártuk olvasóink írásait, amelyben bemutatják édesanyjukat vagy visszaemlékeznek egy vele kapcsolatos kedves történetre. Olvasóinktól számos szeretettel átitatott levelet kaptunk. Az összes írást teljes egészében elolvashatják a cikkben.

Ünnepi felvonulás, lezárással

2016. május 1.

Pécs | Egy sávot lezárnak egy felvonulás miatt a Bajcsy-Zsilinszky utcán vasárnap délelőtt egy felvonulás miatt.

Képgalériák - Bács - Kiskun - Baja és környéke

Témák - Bács - Kiskun - Baja és környéke

1. 2. 3. oldal 4. 5. 6. 7. 8. 9.
Megyei Piactér