Ország-világ

2014.06.13. 10:47

Sládečka vezetheti az Unicorse Alfa 156-osát

Szlovák versenyző ül be az Unicorse Team Alfájába az Európai Túraautó Bajnokság (ETCC) következő futamán, Spa Franchorchampsban. Filip Sládecka öccse ellen versenyezhet majd.

Rónai Gábor

Kiss Norbert magasra tette a lécet az idei sorozatban. A szombathelyi pilóta – aki jelenleg a kamionosok Európa-bajnokságán nyomja a gázpedált – futamot nyert, és összetettben is első lett a Slovakiaringen rendezett második versenyhétvégén. A 28 éves Kiss bizonyította, hogy versenyképes az Alfa 156 S2000-es, sőt nagy célok elérésére is képes – Borbandi Zsolt csapatvezető nagy sajnálatára azonban nem maradhatott.

Az OXXO Energy Truck Race Team szerződtetett pilótájaként számára a kamionos futamok élveznek prioritást az idei évben. Jó versenyzőt pedig nem egyszerű találni. A teveli Unicorse istállónak így ki is kellett hagynia a sorozat harmadik futamát, az osztrák versenyt, ám a negyedik hétvégén, június 22-én, Belgiumban már ismét ott lesz az Alfa a rajtvonalon.

A volán mögött az a Filip Sládečka fog ülni, aki korábban már vezette az Alfa 156-ost. A 2013-as sorozat szlovákiai versenyén azonban nem volt szerencséje, egy baleset miatt nem jutott túl a pénteki teszten. A szlovák versenyző rutinos pilótának számít, az elmúlt években eredményesen szerepelt a szlovák és cseh nemzeti bajnokságokban, valamint az FIA CEZ Trophyn, az FIA GT3, a Lamborghini Super Tropheo és egyéb GT-sorozatokban.

A pilóta szerdán ismét közelről ismerkedett az Alfa Romeóval, a Slovakiaringen egy rövid ellenőrző tesztet tartott a csapat és Sládečka. Az idei sorozatban már nem versenyzőként, hanem csapatvezetőként volt jelen, a Sládečka Motorsportot irányította, ahol öccse, Samuel versenyzői karrierjét próbálja egyengetni. Ám, ahogy mondani szokták, a vér nem válik vízzé, és látva az idei izgalmas versenyeket, úgy gondolta, hogy ha egy futam erejéig is, de szeretne újra versenyoverallt húzni.

A legjobbkor jött számára, hogy az Unicorse istállónak éppen nem volt pilótája, így sikerült megállapodást kötni vele a belgiumi fordulóra. A két hét múlva esedékes futam izgalmasnak ígérkezik, hiszen két testvér küzd majd egymás ellen, két egyforma autóban, de két különböző csapatban, miközben Filipnek továbbra is figyelnie kell saját csapatának irányítására. Pikáns kis találkozás lesz, az nem vitás...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában