Hadházy Árpád szerint a fia a Jobbik célpontja

2016. május 13. 12:32 , Legutóbb frissítve: 2016. május 13. 12:39 Mauthner Ilona (ilona.mauthner@partner.mediaworks.hu)
Szekszárd | Kedden a Jobbik Magyarországért Mozgalom szekszárdi elnöke, Szabó Balázs sajtótájékoztatójában több pontban is korrupcióval vádolta dr. Hadházy Árpádot, aki erre válaszul jogi lépéseket tett.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Dr. Hadházy Árpád jogi útra terelte az ügyet, és kártérítést kér (Fotó: Makovics Kornél) Dr. Hadházy Árpád jogi útra terelte az ügyet, és kártérítést kér (Fotó: Makovics Kornél)
– Mit szól a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakhoz?
– A sajtótájékoztatót politikai indíttatásúnak tartom, mely értelemszerűen valakinek a politikai céljait szolgálja – válaszolta dr. Hadházy Árpád. – Azért gondolom, hogy így van, mert az országos médiumokban a sajtótájékoztató alapján megjelent cikkekben csupa rosszindulatú állítás szerepel. Például Szabó Balázs, a Jobbik városi elnöke azt állította, hogy énmásokat vettem rá arra, hogy termőföldet vásároljanak helyettem. Ilyen nem fordult elő, egy talpalatnyi földet sem vásároltam, és senkit nem bíztam meg földvásárlással, és a jövőben sem kívánok állami földet vásárolni. Állításai minden alapot nélkülöznek, visszautasítom őket!

– Mekkora termőfölddel rendelkezik?
– Összesen 6,5 hektárnyi szőlővel, ez is több helyen van, ezeket az elmúlt 30 évben vásároltuk, és saját magunk telepítettük be. A családom tagjai, gyermekeim nevén sincs ezen felül földterület. A másik vád, hogy trükköket alkalmaztam a földárveréseken, kihasználva a sorsolási lehetőséget. Ezzel szemben az a tény, hogy egyetlen földárverésen sem vettem részt, emellett a földárveréseken nincs is sorsolás. Így nem is értelmezhető, mire gondolt Szabó Balázs. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az osztatlan közös földtulajdon esetében több száz életjáradéki szerződést kötöttem a földtulajdonosokkal. Erre a válaszom: senkivel nem kötöttem életjáradéki és semmilyen más szerződést, hiszen még egyszer mondom: földet sem vettem. Mindezekből látszik, hogy "nettó hazugságokról" van szó. Jogi útra tereltem az ügyet, és kártérítést is kérek az aljas hazugságok miatt.

– Azt mondja politika állhat a háttérben. Mit gondol, a fiának, az LMP antikorrupciós ügyekkel foglalkozó politikusának köze van az ügyhöz?
– Úgy tekintem, hogy mindez nem is az én személyemnek, még csak nem is az agrárkamarának szólt, hanem a célpont egyértelműen a fiam, dr. Hadházy Ákos. Zárójelben jegyzem meg, hogy a családi 6,5 hektár földből fél hektár az ő nevén van.

– Sok össztűz érte a családot az elmúlt két évben. Nem tervezte emiatt, hogy lemond a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöki tisztéről?
– A lemondás lenne a könnyebb út, de meggyőződésem, hogy a NAK Tolna megyei szervezete jól és tisztességesen működő egységgé vált az elnökségem alatt, és hasznára van valamennyi gazdálkodónak. Mintegy huszonöt éve, hogy a gazdakörök szervezésében, alapításában részt vettem, ma is a MAGOSZ megyei alelnöke vagyok, és intenzív a kapcsolatom a gazdálkodókkal. Olyan visszajelzéseket kapok nap mint nap, hogy méltán hihetem, elismerik a munkámat.

A Szekszárd Zrt. közleményben reagált

„Az utóbbi napokban az állami termőföld vásárlásokkal kapcsolatban a Szekszárd Zrt.-t érintő több, valótlan tartalmú híradás jelent meg a médiában – áll abban a közleményben, amit Gscheidt Mátyás, a cég igazgatóságának elnöke juttatott el lapunkhoz. – A többségükben pártpolitikai indíttatású rágalmazásokat a Szekszárd Zrt. és annak tulajdonosa a leghatározottabban visszautasítja, mivel a zrt. sem jogszabályellenes, sem etikátlan magatartást nem tanúsított. Az életjáradékos szerződésekkel vásárolt földek ügyeire is kiterjedt a vádaskodás, amelynek háttere a következő: a Szekszárd Zrt. korábbi ügyvédje évekkel ezelőtt nagy összegű, fedezet nélküli kölcsönt kért és kapott a zrt.-től fia vállalkozása számára. Mivel a kölcsönt nem törlesztették, jogvita alakult ki a zrt. és a korábbi ügyvéd között. Ennek során az ügyvéd feljelentést tett korábbi munkaadója, azaz a Szekszárd Zrt ellen. A feljelentésben foglaltakat a nyomozó hatóság kivizsgálta, az ügyészség pedig törvénysértés hiányában az eljárást ez év tavaszán megszüntette. Megjegyezni kívánjuk, hogy a szintén hamis állításokkal ellentétben a zrt. tulajdonosa, Twickel György magyar állampolgár, mind a négy gyermeke Magyarországon született. Twickel György édesanyja, néhai Zichy Mária Terézia, az egyik legősibb magyar nemesi család tagja, a máltai szeretetszolgálat alapításának résztvevője, Szekszárd város díszpolgára” – zárul a közlemény.

Az előzményekért kattintson ide!

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Hadházy Árpád szerint a fia a Jobbik célpontja

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Kamuti Jenő lett a nemzet sportolója

A kormány, a nemzet sportolóinak egyhangú javaslata alapján, a Nemzet Sportolója címet adományozza Kamuti Jenőnek, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívónak, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökének.

Nézzen Ön is hápogó kiskacsákat éjjel-nappal!

Mert mi másra is lenne jó az internet?

Szokott jógázni? Akkor most figyeljen

Szokott jógázni? Akkor most figyeljen

Ausztrál kutatók megállapították, hogy a mozgásforma káros is lehet.

(Claudio) Bravo! Chile tizenegyesekkel legyőzte a portugálokat

(Claudio) Bravo! Chile tizenegyesekkel legyőzte a portugálokat

A gól nélküli 120 perc után az Eb-győztes portugálok háromból három tizenegyesüket elrontották.

Lőj egy gólt az Újpestnek – szerződtetnek!

A lila-fehérek ismét egy olyan játékost igazoltak át, aki korábban betalált ellenük. VIDEÓK.

F1: Vettel újabb büntetést kaphat az Azeri GP-n történtekért

Az FIA újravizsgálja a vb-éllovas Hamiltonnal történt incidensét – súlyosabb szankció jön?

Európa-liga: Az újak is helyet kapnak a kezdőben – Doll

Európa-liga: Az újak is helyet kapnak a kezdőben – Doll

Dibusz: A Jelgava ellen a 2–0-val nem lennénk szomorúak!

Felkészülés: az NB I újonca emberelőnyben kapott ki az NB II-es csapattól

A Balmazújváros hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a Békéscsabától.

Vasas: A nevem miatt nem engedtek be egyből – Remili

Az Izraelben El-selejtezőt játszó Vasas csapatkapitánya szerint most kiderül, mit ér a hazai bronzérem.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér