Hadházy Árpád szerint a fia a Jobbik célpontja

2016. május 13. 12:32 , Legutóbb frissítve: 2016. május 13. 12:39 Mauthner Ilona (ilona.mauthner@partner.mediaworks.hu)
Szekszárd | Kedden a Jobbik Magyarországért Mozgalom szekszárdi elnöke, Szabó Balázs sajtótájékoztatójában több pontban is korrupcióval vádolta dr. Hadházy Árpádot, aki erre válaszul jogi lépéseket tett.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Dr. Hadházy Árpád jogi útra terelte az ügyet, és kártérítést kér (Fotó: Makovics Kornél) Dr. Hadházy Árpád jogi útra terelte az ügyet, és kártérítést kér (Fotó: Makovics Kornél)
– Mit szól a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakhoz?
– A sajtótájékoztatót politikai indíttatásúnak tartom, mely értelemszerűen valakinek a politikai céljait szolgálja – válaszolta dr. Hadházy Árpád. – Azért gondolom, hogy így van, mert az országos médiumokban a sajtótájékoztató alapján megjelent cikkekben csupa rosszindulatú állítás szerepel. Például Szabó Balázs, a Jobbik városi elnöke azt állította, hogy énmásokat vettem rá arra, hogy termőföldet vásároljanak helyettem. Ilyen nem fordult elő, egy talpalatnyi földet sem vásároltam, és senkit nem bíztam meg földvásárlással, és a jövőben sem kívánok állami földet vásárolni. Állításai minden alapot nélkülöznek, visszautasítom őket!

– Mekkora termőfölddel rendelkezik?
– Összesen 6,5 hektárnyi szőlővel, ez is több helyen van, ezeket az elmúlt 30 évben vásároltuk, és saját magunk telepítettük be. A családom tagjai, gyermekeim nevén sincs ezen felül földterület. A másik vád, hogy trükköket alkalmaztam a földárveréseken, kihasználva a sorsolási lehetőséget. Ezzel szemben az a tény, hogy egyetlen földárverésen sem vettem részt, emellett a földárveréseken nincs is sorsolás. Így nem is értelmezhető, mire gondolt Szabó Balázs. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az osztatlan közös földtulajdon esetében több száz életjáradéki szerződést kötöttem a földtulajdonosokkal. Erre a válaszom: senkivel nem kötöttem életjáradéki és semmilyen más szerződést, hiszen még egyszer mondom: földet sem vettem. Mindezekből látszik, hogy "nettó hazugságokról" van szó. Jogi útra tereltem az ügyet, és kártérítést is kérek az aljas hazugságok miatt.

– Azt mondja politika állhat a háttérben. Mit gondol, a fiának, az LMP antikorrupciós ügyekkel foglalkozó politikusának köze van az ügyhöz?
– Úgy tekintem, hogy mindez nem is az én személyemnek, még csak nem is az agrárkamarának szólt, hanem a célpont egyértelműen a fiam, dr. Hadházy Ákos. Zárójelben jegyzem meg, hogy a családi 6,5 hektár földből fél hektár az ő nevén van.

– Sok össztűz érte a családot az elmúlt két évben. Nem tervezte emiatt, hogy lemond a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöki tisztéről?
– A lemondás lenne a könnyebb út, de meggyőződésem, hogy a NAK Tolna megyei szervezete jól és tisztességesen működő egységgé vált az elnökségem alatt, és hasznára van valamennyi gazdálkodónak. Mintegy huszonöt éve, hogy a gazdakörök szervezésében, alapításában részt vettem, ma is a MAGOSZ megyei alelnöke vagyok, és intenzív a kapcsolatom a gazdálkodókkal. Olyan visszajelzéseket kapok nap mint nap, hogy méltán hihetem, elismerik a munkámat.

A Szekszárd Zrt. közleményben reagált

„Az utóbbi napokban az állami termőföld vásárlásokkal kapcsolatban a Szekszárd Zrt.-t érintő több, valótlan tartalmú híradás jelent meg a médiában – áll abban a közleményben, amit Gscheidt Mátyás, a cég igazgatóságának elnöke juttatott el lapunkhoz. – A többségükben pártpolitikai indíttatású rágalmazásokat a Szekszárd Zrt. és annak tulajdonosa a leghatározottabban visszautasítja, mivel a zrt. sem jogszabályellenes, sem etikátlan magatartást nem tanúsított. Az életjáradékos szerződésekkel vásárolt földek ügyeire is kiterjedt a vádaskodás, amelynek háttere a következő: a Szekszárd Zrt. korábbi ügyvédje évekkel ezelőtt nagy összegű, fedezet nélküli kölcsönt kért és kapott a zrt.-től fia vállalkozása számára. Mivel a kölcsönt nem törlesztették, jogvita alakult ki a zrt. és a korábbi ügyvéd között. Ennek során az ügyvéd feljelentést tett korábbi munkaadója, azaz a Szekszárd Zrt ellen. A feljelentésben foglaltakat a nyomozó hatóság kivizsgálta, az ügyészség pedig törvénysértés hiányában az eljárást ez év tavaszán megszüntette. Megjegyezni kívánjuk, hogy a szintén hamis állításokkal ellentétben a zrt. tulajdonosa, Twickel György magyar állampolgár, mind a négy gyermeke Magyarországon született. Twickel György édesanyja, néhai Zichy Mária Terézia, az egyik legősibb magyar nemesi család tagja, a máltai szeretetszolgálat alapításának résztvevője, Szekszárd város díszpolgára” – zárul a közlemény.

Az előzményekért kattintson ide!

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Hadházy Árpád szerint a fia a Jobbik célpontja

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Jön Pink a Szigetre

A háromszoros Grammy-díjas énekesnő az idei fesztivál mínusz egyedik napján, augusztus 9-én lép színpadra.

Őrületes éjszakai bulit hozott össze egy kétéves ikerpár (videó)

Ugráltak, dumáltak, pakoltak. Ahogy azt kell.

Megegyezett Kanye West és Presser Gábor

Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt.

Nívós nemzetközi elismerést kapott a Bartók-film

Nívós nemzetközi elismerést kapott a Bartók-film

Silver Hugo-díjat ítélt oda a zsűri a Bartók Világversenyt és Fesztivált ajánló kisfilm alkotóinak az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében a Reklámfilm/ Individual Commercials főkategóriában.

Portugál–magyar: Nem szeretnék kifogásokat keresni, de… – Storck

Portugál–magyar: Nem szeretnék kifogásokat keresni, de… – Storck

„Nem mi vagyunk az esélyesek.” • Gera: Fiatal vagyok még, enyém a jövő.

Guzmics hiánya tán még jobban is fájhat, mint Kleinheisleré

Ilyen belső védőpáros még nem volt Storck kezdőcsapatában – lehet esélye Viníciusnak?

Blatter: Nem vagyok bűnös – a teljes exkluzív interjú a FIFA korábbi elnökével

A svájci sportvezető imádta a dél-afrikai vb-t, nagyra tartja Gulácsi Pétert, és elmesélte, hogyan teniszezett Mezey György.

Kézilabda: túl jól látható légió – további szigorítás jöhet

Kézilabda: túl jól látható légió – további szigorítás jöhet

A 2019–2020-as bajnokságban a tervek szerint csak 3-3 nem magyar állampolgárságú játékost foglalkoztathatnak ingyen, ha felnőttválogatottak.

Portugál–magyar: a mérkőzés élő felvezetése az NSO-n!

Fiola megsérült, nem játszhat • A Vidi korábbi portugál trénere figyelmeztette honfitársait.

Tenisz: Babos megnyerte az első szettet, aztán összeomlott

A 24. helyen kiemelt a második és harmadik játszmában két játékot nyert meg összesen.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér