A magyar nemzet léte a tét - képgalériák

2012. március 15. 19:24 , Legutóbb frissítve: 2012. március 15. 20:38 TEOL
Tolna megye | Csodálatos tavaszi napsütésben, sok ember részvételével zajlottak megyeszerte a megemlékezések az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulóján.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Paks – Most, hatgenerációnyi idő elteltével egyre többen beszélnek arról, hogy a nemzet ismét szabadságharcot vív. De ezt a harcot nem fegyverrel, hanem szavakkal vívják, ami sokkal bántóbb, mint az ütés, maróbb, mint a sav – mondta Hajdú János polgármester a paksi ünnepségen. A Szent István téren a szokottnál sokkal többen gyűltek össze, hogy emlékezzenek a szabadságharc hőseire, eseményeire.

Pakson a város vezetői az ünnepség végén megkoszorúzták a forradalom és szabadságharc emlékművét Pakson a város vezetői az ünnepség végén megkoszorúzták a forradalom és szabadságharc emlékművét

– Az Európai Bizottságban és Parlamentben Magyarországot leckéztetik. Azt az országot, azt a kormányt, azt a népet, amely felismerte, hogy értéket csak munka teremthet, hogy a nemzet önbecsülésének szükséglete a függetlenség, azon belül a lehető legszélesebb gazdasági függetlenség – hangsúlyozta a város vezetője. Végül megfogalmazta 2012 márciusának 12 pontját benne a család, az erkölcs a hagyományok és természet tiszteletét, a magyar tulajdon, termék, tudás és függetlenség hatékony védelmét.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Este a Csengey Dénes Kulturális Központban folytatódott az ünnepség, ahol a Magyarok Világszövetsége Tolna Megyei Szervezete kezdeményezésére Paks önkormányzatának támogatásával 5. alkalommal adták át a Tisztes Polgár kitüntetést. A díjazottak: Koszorús József és felesége, Szabó Ilona, akik több mint 40 éven át dolgoztak pedagógusként.

Büszkék a falualapító nemesre és a honvéd-legényekre

Szedres
– Sokan mondják, hogy a hazafiság valami régi, ócska holmi, holott ma is a nemzetet fenntartó erő – hangsúlyozta ünnepi beszédében Kovács János. Szedres polgármestere szerint ezt a példát mutatja falualapítójuk, Bezerédj István is, akit 1848-ban népképviselővé választottak, és akit a szabadságharcban való részvételéért először halálra ítéltek.
Szedresen nagy tetszést aratott a diákszínpad ünnepi előadása Szedresen nagy tetszést aratott a diákszínpad ünnepi előadása

Ugyanolyan büszkék lehetnek a 30-40 szedresi legényre is, akik honvédként szolgálták a szabadságharc ügyét.

A polgármester arra is emlékeztetett, hogy 1848-ban egy emberként mozdult az ország, az akkoriak képesek voltak felülemelkedni az egyéni érdekeken a hazáért.

Ide kattintva találja a szedresi ünnepség képeit!

A művelődési házban rendezett ünnepségen, jelentős helyi összefogással színvonalas rendezvényt állítottak össze. Ehhez éppen úgy hozzájárult a nyugdíjas Váradi Józsefné verse, mint az 1848 című darab, amelyet a helyi iskola diákszínpada adott elő Kovács Anna rendezésében, az iskolai citerazenekar és az énekkar közreműködésével.

Március 15. biztatás és tanítás a jövő nemzedékének

Várdomb A magyarság legnagyobb nemzeti ünnepének nevezte március 15-ét Simon Csaba polgármester a milleniumi emléktáblánál tartott alkalmi felszólalásában. Mint mondta, az 1848-49-es események biztatást és tanítást jelentnek a jövő nemzedéke számára.

Ezt követően a településvezető, valamint Szamos Józsefné iskolaigazgató, Remilong Judit, az Együtt Várdombért Egyesület vezetője és Holtz Marianna, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke koszorút helyezett el az emlékműnél.

Kattintson a Várdombon készült képekért!

Ezt megelőzően az iskola udvaron volt ünnepi műsor, amelyen a diákok verssel, énekkel, tánccal tisztelegtek a hősök emlékének. A program ideje alatt pedig nemcsak Várdomb zászlaját és a nemzeti trikolórt lobogtatta a szél, hanem egy 1848-as zászlót is, amelyet Nagy Krisztián festett meg.

Ugyancsak március 15-hez kapcsolódik az iskolában látható kiállítás, ahol Kovács László, várdombi gyűjtő az ünnephez kötődő bélyegeit és érméit mutatja be.

Székelyudvarhelyi család tett állampolgári esküt

Kismányok – Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve – emelte ki a kismányoki művelődési házban mondott beszédében Tóth Ferenc kormánymegbízott.

Hozzátette, a történtek hősei 164 év elteltével is példaként állnak előttünk, mert tetteikkel azt bizonyították, hogy létezik egységes magyar nemzet, képesek vagyunk összefogva kiállni igazunkért, és elindítani az országot a polgári fejlődés útján.

Az ünnep előestéjén, március 14-én tartott programon a székelyudvarhelyi Benczédi család tett állampolgársági esküt. László és felesége, Emőke, valamint három lányuk, Mónika, Boglárka és Beáta jó kapcsolatot ápol a kismányokiakkal.

Elsőként Simon László polgármester, majd Potápi Árpád János, a parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke gratulált nekik. Az eseményt a bonyhádi Petőfi-gimnázium diákjainak műsora színesítette.

A szekszárdi ünnepség képeit ide kattintva találja!

Tetszett a cikk? Ossza meg!
 
 • A+
 • A-
 • P
 • @>
 • |<

Iratkozzon fel!

Iratkozzon fel a BAMA hírlevelére!

Biztonsági kód

HIRDETÉS

Kapcsolódó témák

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
A magyar nemzet léte a tét - képgalériák

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Nyilvánosak az idei felsőoktatási ponthatárok

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este.

Krasznahorkai László alternatív Nobelt kapott

beol.hu A gyulai születésű író kapta idén az America Awards irodalmi életműdíjat. Korábban például Harold Pinter is kapott ilyet.

1700 dolgozójától válik meg a Magyar Telekom

A kormánnyal februárban stratégiai partnerségre lépett cég nettó 15 milliárd forint személyi jellegű költségmegtakarítást vár a lépéstől.

Kéthónapos csecsemőt mentettek a rendőrök...

teol.hu Szekszárdon egy nő véletlenül gyermekére zárta az autót, a rendőröket hívta segítségül.

... egy másik csecsemőt a vízirendőrök ...

sonline.hu A Balatonon ugyanis egy vitorlás motorja állt le az elsőfokú viharjelzés alatt.

... egy kisfiú pedig meglépett a bölcsiből

bama.hu A négyéves pécsi kisfiú egyszerűen hazament, a rendőrség pedig kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak

Receptválogatások

Nyári kedvencünk: a lángos

Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !

Házhoz visszük a híreket!

Rovatok