A magyar nemzet léte a tét - képgalériák

2012. március 15. 19:24 , Legutóbb frissítve: 2012. március 15. 20:38 TEOL
Tolna megye | Csodálatos tavaszi napsütésben, sok ember részvételével zajlottak megyeszerte a megemlékezések az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulóján.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Paks – Most, hatgenerációnyi idő elteltével egyre többen beszélnek arról, hogy a nemzet ismét szabadságharcot vív. De ezt a harcot nem fegyverrel, hanem szavakkal vívják, ami sokkal bántóbb, mint az ütés, maróbb, mint a sav – mondta Hajdú János polgármester a paksi ünnepségen. A Szent István téren a szokottnál sokkal többen gyűltek össze, hogy emlékezzenek a szabadságharc hőseire, eseményeire.

Pakson a város vezetői az ünnepség végén megkoszorúzták a forradalom és szabadságharc emlékművét Pakson a város vezetői az ünnepség végén megkoszorúzták a forradalom és szabadságharc emlékművét

– Az Európai Bizottságban és Parlamentben Magyarországot leckéztetik. Azt az országot, azt a kormányt, azt a népet, amely felismerte, hogy értéket csak munka teremthet, hogy a nemzet önbecsülésének szükséglete a függetlenség, azon belül a lehető legszélesebb gazdasági függetlenség – hangsúlyozta a város vezetője. Végül megfogalmazta 2012 márciusának 12 pontját benne a család, az erkölcs a hagyományok és természet tiszteletét, a magyar tulajdon, termék, tudás és függetlenség hatékony védelmét.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Este a Csengey Dénes Kulturális Központban folytatódott az ünnepség, ahol a Magyarok Világszövetsége Tolna Megyei Szervezete kezdeményezésére Paks önkormányzatának támogatásával 5. alkalommal adták át a Tisztes Polgár kitüntetést. A díjazottak: Koszorús József és felesége, Szabó Ilona, akik több mint 40 éven át dolgoztak pedagógusként.

Büszkék a falualapító nemesre és a honvéd-legényekre

Szedres
– Sokan mondják, hogy a hazafiság valami régi, ócska holmi, holott ma is a nemzetet fenntartó erő – hangsúlyozta ünnepi beszédében Kovács János. Szedres polgármestere szerint ezt a példát mutatja falualapítójuk, Bezerédj István is, akit 1848-ban népképviselővé választottak, és akit a szabadságharcban való részvételéért először halálra ítéltek.
Szedresen nagy tetszést aratott a diákszínpad ünnepi előadása Szedresen nagy tetszést aratott a diákszínpad ünnepi előadása

Ugyanolyan büszkék lehetnek a 30-40 szedresi legényre is, akik honvédként szolgálták a szabadságharc ügyét.

A polgármester arra is emlékeztetett, hogy 1848-ban egy emberként mozdult az ország, az akkoriak képesek voltak felülemelkedni az egyéni érdekeken a hazáért.

Ide kattintva találja a szedresi ünnepség képeit!

A művelődési házban rendezett ünnepségen, jelentős helyi összefogással színvonalas rendezvényt állítottak össze. Ehhez éppen úgy hozzájárult a nyugdíjas Váradi Józsefné verse, mint az 1848 című darab, amelyet a helyi iskola diákszínpada adott elő Kovács Anna rendezésében, az iskolai citerazenekar és az énekkar közreműködésével.

Március 15. biztatás és tanítás a jövő nemzedékének

Várdomb A magyarság legnagyobb nemzeti ünnepének nevezte március 15-ét Simon Csaba polgármester a milleniumi emléktáblánál tartott alkalmi felszólalásában. Mint mondta, az 1848-49-es események biztatást és tanítást jelentnek a jövő nemzedéke számára.

Ezt követően a településvezető, valamint Szamos Józsefné iskolaigazgató, Remilong Judit, az Együtt Várdombért Egyesület vezetője és Holtz Marianna, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke koszorút helyezett el az emlékműnél.

Kattintson a Várdombon készült képekért!

Ezt megelőzően az iskola udvaron volt ünnepi műsor, amelyen a diákok verssel, énekkel, tánccal tisztelegtek a hősök emlékének. A program ideje alatt pedig nemcsak Várdomb zászlaját és a nemzeti trikolórt lobogtatta a szél, hanem egy 1848-as zászlót is, amelyet Nagy Krisztián festett meg.

Ugyancsak március 15-hez kapcsolódik az iskolában látható kiállítás, ahol Kovács László, várdombi gyűjtő az ünnephez kötődő bélyegeit és érméit mutatja be.

Székelyudvarhelyi család tett állampolgári esküt

Kismányok – Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve – emelte ki a kismányoki művelődési házban mondott beszédében Tóth Ferenc kormánymegbízott.

Hozzátette, a történtek hősei 164 év elteltével is példaként állnak előttünk, mert tetteikkel azt bizonyították, hogy létezik egységes magyar nemzet, képesek vagyunk összefogva kiállni igazunkért, és elindítani az országot a polgári fejlődés útján.

Az ünnep előestéjén, március 14-én tartott programon a székelyudvarhelyi Benczédi család tett állampolgársági esküt. László és felesége, Emőke, valamint három lányuk, Mónika, Boglárka és Beáta jó kapcsolatot ápol a kismányokiakkal.

Elsőként Simon László polgármester, majd Potápi Árpád János, a parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke gratulált nekik. Az eseményt a bonyhádi Petőfi-gimnázium diákjainak műsora színesítette.

A szekszárdi ünnepség képeit ide kattintva találja!

Tetszett a cikk? Ossza meg!
 
 • A+
 • A-
 • P
 • @>
 • |<

Iratkozzon fel!

Iratkozzon fel a BAMA hírlevelére!

Biztonsági kód

HIRDETÉS

Kapcsolódó témák

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
A magyar nemzet léte a tét - képgalériák

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Hiteles az újságíró lefejezéséről közzétett felvétel

Hiteles a James Foley amerikai újságíró lefejezéséről közzétett videofelvétel - közölte Caitlin Hayden, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

Újraélesztettek egy kisfiút a debreceni strandon

Újra kellett éleszteni egy hatéves kisfiút a debreceni strandon, a gyerek jól van - közölte az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi orvos igazgatója.

Szijjártó: a demokráciát nem tőlünk kell félteni

Ha valaki úgy fogalmaz meg kritikát, hogy azt semmilyen konkrétummal sem támasztja alá, akkor legkevésbé sem az európai értékek mentén cselekszik.

Cseh László Európa-bajnok!

Cseh László hatalmas csatában nyerte meg a 200 méter vegyes döntőjét a Berlinben rendezett úszó Európa-bajnokságon.

George W. Bush kihívta Bill Clintont

Jeges vizes jótékonyság George W. Bush, sőt talán Bill Clinton volt amerikai elnököt is elérte az új internetes őrület, az Ice Bucket Challenge, azaz a jeges vizes kihívás.

Négy lefejezett holttest a Sínai-félszigeten

Négy lefejezett holttestet találtak az egyiptomi Sínai-félszigeten helyi lakosok - jelentették biztonsági források.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak

Receptválogatások

Pudingos desszertcsodák

Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!

Házhoz visszük a híreket!

Rovatok