Egészségi állapotára hivatkozva mondott le a polgármester

2017. január 11. 19:25 Kvanduk Bence (bence.kvanduk@partner.mediaworks.hu)
Tolnanémedi | Móricz Jánosné, Tolnanémedi első embere hétfőn, egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról. Az időközi választásig az alpolgármester, Gárdonyi Sándor látja el a polgármesteri teendőket.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Gárdonyi Sándor, a község ideiglenes vezetője elmondta, a polgármester lemondásának hátterében megbetegedése áll, valamint eléri a nyugdíj korhatárt is, így úgy gondolták, nem érdemes jobban veszélyeztetnie az egészségét. Kiemelte, régóta, tanulmányai befejeztétől dolgozott Móricz Jánosné az önkormányzatnál. Kérdésünkre azt is elmondta, kirívó gond nincs, csak a betegség nem válogat. Arról az információról, hogy a testület felállíttatta volna a polgármestert, kijelentette, nem állja meg a helyét. Közös döntés született, és a képviselőtestület, valamint a polgármester harag nélkül vált el.

Gárdonyi Sándor látja el ideiglenesen a polgármesteri teendőket (Fotók: Makovics Kornél) Gárdonyi Sándor látja el ideiglenesen a polgármesteri teendőket (Fotók: Makovics Kornél)

Az időközi választásokig, amit szeretnék, ha minél előbb megtörténne, ő látja el a polgármester feladatait. Amíg nincs új vezető, addig a megkezdett pályázatokat folytatja Gárdonyi Sándor, illetve a közben meghirdetettekre pályázik majd a testülettel, valamint folytatják a karbantartási munkákat. Külterületi utak, és az iskola tetőszerkezetének rendbehozatala mellett újra megpályázták a közmunkaprogramot is. A tűzifaprogram is lezajlott többek között, melyben kilencven főnek tudtak 88 köbméter fát kiosztani. Az alpolgármester kiemelte, ez nem az ő érdeme, hanem a polgármesteré és a képviselő-testületé. Gárdonyi Sándornak, bár javasolták, jelöltesse magát, inkább átengedné a helyet a fiataloknak.

Móricz Jánosnét is megkerestük, aki megerősítette, hogy békességben váltak el a képviselőtestülettel.

Így látják a helyiek a változásokat

Lak József
Lak József elmondta, azt szeretné, ha a leköszönő polgármester maradna pozíciójában, amit azzal indokolt, hogy régóta ott van már, és rendes volt, a község vezetőjeként jól végezte a munkáját, és mindent megtett Tolnanémediért, amit csak lehetett. Arra a kérdésre, hogy kit látna szívesen ebben a pozícióban, vagy ki válthatná méltó utódként Móricz Jánosnét, nem tudott szólni, de hozzátette, ha lehetne, akkor újra a volt polgármesterre szavazna az időközi választásokon. Továbbá megemlítette, hogy így kénytelenek lesznek arra szavazni majd, aki jelölteti magát.

Hegedűs János
– Azt se tudtam, hogy lemondott a polgármester. Nem sok vizet zavar az életemben, ezért nem is nagyon figyeltem a tevékenységét – mondta Hegedűs János. Azt tudom, hogy politikai képességei nem nagyon voltak, előtte könyvelő volt itt az önkormányzati hivatalban. Az ügy hátterébe nem látok, bár én is hallom, amit néha a madarak csivitelnek, de nem vagyok képben igazán. Szerintem erősen karitatív tevékenységre lenne szükség, hogy egy ember egy ilyen faluban elvállalja a polgármesteri pozíciót. Nem mértem föl a falubéli embereket, kvalitásaikat, műveltségüket, így nem tudom ki lehetne a megfelelő utód – tette hozzá.

Pajor Józsefné
– Nagyon örülök annak, hogy lemondott a polgármester asszony. Ezt már minimum két évvel ezelőtt meg kellett volna tennie. Sok időt adott neki a képviselőtestület. Sajnos ez a falu mind morálisan, mind anyagilag szerintem a padlón van. Ha most nem állt volna fel a polgármester, feloszlatta volna magát a testület, kierőszakolva ezzel a lemondást. Azt mondták, amit a törvény előír, megadják neki, de nem hagyják a falut tovább süllyedni – nyilatkozta Pajor Józsefné. – Mindenképpen olyan jelöltet szeretnék látni az időközi választásokon, aki a faluért tett már, bizonyított, és a továbbiakban is felvállalja. Olyat, aki a jelenlegi testülettel együtt tud dolgozni, mert ez a falu érdeke. Itt nem egyes emberekről, hanem a faluról van szó, amiben utóbbi években pár kisebbségi kezdeményezés elindult, és pozitív hatással volt az emberekre. Itt az emberek éhesek a jóra. Itt szüreti felvonulás, karácsonyi ünnepély, húsvéti ünnepség semmi nem volt – jegyezte meg.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Egészségi állapotára hivatkozva mondott le a polgármester

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Esernyővel ugrott ki a tizedikről, túlélte

A hétéves kínai kisfiú egy rajzfilmből szedte az ötletet.

Így puskáztak a Ming-dinasztia diákjai

Így puskáztak a Ming-dinasztia diákjai

Több száz éves könyvecske került elő.

FA-kupa: Arsenal–Manchester City elődöntő élőben az NSO-n!

Kiderül, ki vívja május végén az angolok legfontosabb kupájának döntőjét a Chelsea-vel.

Férfi kézi BL: Szeged–PSG élőben az NSO-n!

A Szeged a szinte világválogatott erősségű párizsiak ellen készül a bravúrra.

NB II: pontot rabolt az Óvár a Puskás AFC otthonában – ÉLŐ

17 órától a Kisvárda a ZTE-t fogadja, a Békéscsaba a Csákvárt látja vendégül, a Soroksár a Szparival játszik.

FTC: Gera sporttörténelmet írt? Ő a legidősebb NB I-es triplázó?

FTC: Gera sporttörténelmet írt? Ő a legidősebb NB I-es triplázó?

A zöld-fehérek középpályása 38. születésnapján három gólt szerzett a Gyirmót elleni bajnokin.

La Liga: sorsdöntő lehet Enrique utolsó, Zidane „első” Clásicója

Ha a katalánok kikapnak, szinte biztosan lemondhatnak a bajnoki arany megszerzéséről.

Hoki-vb: „Ausztria erősebb, mint Ukrajna, jobban kell játszanunk”

A magyar válogatott 75 percet edzett vasárnap. Hétfő este 20.30-tól mérkőzünk meg az osztrákokkal.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér