Nem lesz drágább a paksi futballstadion

2016. december 15. 18:15 , Legutóbb frissítve: 2016. december 15. 18:43 Vida Tünde (vtunde67@gmail.com)
Paks | Közszolgáltatási díjakról, az iskolák átadásáról, a Helyi Építési Szabályzat módosításáról tárgyalt idei utolsó tervezett ülésén a képviselő-testület. Szó esett a PFC stadionról is, amelynek pályáját kritika érte az utolsó mérkőzésen.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Két, az utak állapotát kifogásoló kritika meghallgatásával kezdte munkáját decemberi ülésén a város képviselő-testülete. Lacza János az Építők útjának állapotát, a túlzott forgalmat kifogásolta, Feil Ferenc a Hunyadi utca felújítását sürgette. Utóbbival kapcsolatban Süli János polgármester megnyugtató választ adott, folyik már a szerződéskötés, jövőre mindenképpen felújítják az utcát. Az Építők útjával kapcsolatban ilyen terv nincs, de folyik a város közlekedésének felülvizsgálata, amelynek során a várható lakosságnövekedés hatásait is figyelembe veszik.

Kevesebb, mint egy százalékkal emelkednek a lakásbérleti díjak, amelyek dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző tájékoztatása szerint az országos átlag alatt vannak. Szintén mérsékelt a sírmegváltási díj, s marad is. Az önkormányzat a dunakömlődi temetőt tartja fenn, a többi felekezeti üzemeltetésben van, de az egyházak sem kényszerülnek emelésre, mert az önkormányzat segít a temetőfenntartásban, vázolta a főjegyző.

Döntött a grémium „Paks labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése” projekt megvalósításához kapcsolódó támogatási szerződés módosításáról. Süli János cáfolta a sajtóban felröppent hírt, miszerint 600 millió forinttal többe kerülne a stadion megépítése a tervezettnél. Az állam 600 millió forintot csoportosított át a létesítmény megvalósítására. Ezzel – mint a polgármester vázolta – az önkormányzat önerejét váltja ki. Az összeget pedig általános, egyéb feladatok finanszírozására fordítják. A városnak fel kell készülnie a bővítésre, illetve jövőre mintegy 1,1 milliárd forintot elvon az állam szolidaritási adó jogcímen, így van helye minden forintnak, derült ki a városvezető szavaiból.

Felvetődött a stadion gyepét ért kritika is. Süli János azt mondta, jogos a kifogás, valóban siralmas állapotban van a gyep, kétséges, hogy egyáltalán kibírja a szezon végéig úgy, hogy az NB III-as mérkőzéseket is azon játsszák, hiszen szinte eltűnt a korábban 15-16 centiméter hosszú gyökérzet. Az okokat ki kell vizsgálni és ki kell javítani. Erről szavai szerint a stadion kivitelezőjének kell gondoskodni, hiszen még érvényes a garancia.  

Nyomon követik az iskolák sorsát

A városi képviselő-testület elfogadta a köznevelési intézmények állami fenntartásba adására vonatkozó előterjesztést is. Bordács József képviselő azt mondta, nem látja garantáltnak, hogy a sportcsarnokokat továbbra is az eddigiekhez hasonló, kedvező feltételek mellett bérelhessék a helyi sportegyesületek, civilek. Mint mondta, meg kell próbálni ezeket önkormányzati fenntartásban tartani. Süli János polgármester válaszában kifejtette, hogy erre nincs mód, mert az iskolákba integrált csarnokokat is át kell adni, de az átvételi szerződésben rögzítették a tanórákon kívüli használatot. Azt is elmondta, hogy továbbra is nyomon követik a paksi iskolák sorsát, és ha szükség lesz, rá megkeresik a módját, hogy segítsenek megtartani a megszokott, átlag feletti színvonalat, de – mint hangsúlyozta – az eredményesség nem attól függ, hogy állami vagy önkormányzati felirat szerepel egy iskola homlokzatán.

Februárra készül el a jelentés a jövőről
A Mezőföldvíz Kft. tevékenységét és jövőképét vizsgáló ad hoc bizottságot hozott létre a képviselő-testület. Ebben Bana János elnöklete mellett Bagdy László és Horváth Zoltán képviselők tekintik át a cég tevékenységét a következő hetekben. – Több olyan költség van, amely jelentősen terheli a céget, ezért az önkormányzatnak másodszor kellett 100 millió forintot biztosítani tőkeemelésre – vázolta a bizottság elnöke. Kitért arra is, hogy komoly kintlévőséggel rendelkezik a cég, amelynek okait szintén szeretnék feltárni. Az már most ismert, hogy a rezsicsökkentéssel korlátozott víz- és csatornadíjak bevételkieséssel jártak, a közmű adó emelése pluszkiadást jelent, illetve ahhoz, hogy a szükséges fogyasztói számot elérjék, olyan településeket is be kellett venni az ellátottak közé, ahol alacsony a fizetési morál. A jelentés a tervek szerint a képviselő-testület februári ülésére elkészül.

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Nem lesz drágább a paksi futballstadion

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Ön megkóstolna egy ciánkék levest?

És ha cián nem lenne benne? Itt az új hülyeség, az unikornis rámen.

Dimenziókapukon ugrathatunk át ezen az őrült biciklis videón

Ezt megnézzük -> erősen elkezdjük kívánni, hogy bárcsak mindez valósággá válna.

Jesus máris majdnem csodát tett, de megúszta a Tottenham

Jesus máris majdnem csodát tett, de megúszta a Tottenham

Lloris két gólpasszt adott a Citynek, de felállt innen is Manchesterben a londoni csapat.

Gyász: a Dunakeszi fiatal futsalosa az áldozatok közt, hétfőn gyásznap

Gyertyagyújtás a fiatal játékos emlékére. Gyásznap Magyarországon.

La Liga: Ramos megint tarthatatlan volt, újra nyert a Real

Három győzelem nélküli meccs után a Málaga ellen összejött a siker – CR mindent kihagyott.

FTC: Doll elárulta, miért van szükségük Kleinheislerre

FTC: Doll elárulta, miért van szükségük Kleinheislerre

A vezetőedző arról is beszélt, hogy a hét közben elküldött ghánai próbázók miért léptek ismét pályára.

PL: Rooney a 94. percben mentett pontot az MU-nak

Az angol klasszis 250. góljával megdöntötte Sir Bobby Charlton klubcsúcsát.

Felkészülés: a Vasas 8, az MTK 5 gólt szerzett, a DVTK egyet sem

Gaál Bálint első vasasos megmozdulásából gól született • Szerb próbajátékos a Honvédban.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér