Ovikban szélesíti utánpótlásbázisát a KSC

2016. május 12. 18:53 , Legutóbb frissítve: 2016. május 13. 10:43 Kvanduk Bence (tolnai.nepujsag@mediaworks.hu)
Szekszárd | A már két éve működő és népszerű Ovi-Foci program mellett tavaly októberben az Atomerőmű Kosárlabda Sport Club Szekszárd elindította az Ovi-Kosár foglalkozásokat is. Nagycsoportos fiúk és lányok ismerkedhetnek a sport szépségeivel.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

  Ovi-Kosár foglalkozás a Gyermeklánc óvoda Perczel utcai tornatermében, ahol két óvónő, Szabóné Besenyő Júlia és Csirkéné Vass Szilvia vezeti be a sportág alapjaiba a nagycsoportosokat Ovi-Kosár foglalkozás a Gyermeklánc óvoda Perczel utcai tornatermében, ahol két óvónő, Szabóné Besenyő Júlia és Csirkéné Vass Szilvia vezeti be a sportág alapjaiba a nagycsoportosokat

A társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszerének lehetőségeit kiaknázva szélesíti tovább utánpótlásnevelő tevékenységét a KSC Szekszárd. Tizenegy óvodával vették fel a kapcsolatot, és indították el a nagycsoportos ovisok nagy örömére foglalkozásaikat, ahol játékos formában ismerkedhetnek a gyerekek a kosárlabdával.

Szabó Noémi, az egyesület szakmai igazgatója elmondta, hogy a 12 tagú edzői team vegyes összetételű, elsősorban szakképzett edzők, vagy a labdajátékok valamelyikéhez kötődő óvónők tartják a foglalkozásokat. Gyakorlati anyaguk alapjait a Soproni Darazsak Akadémiától kapták, de saját tapasztalataik szerint formálják azokat a maguk képére. Színes programmal készülnek a gyerekek szórakoztatására, amibe mindenki bele tudja tenni a saját ötleteit. Sokszor dolgoznak karikával, bójával, illetve padon fejlesztik a gyerekek mozgáskoordinációját a heti egyszer negyvenöt perces foglalkozások alkalmával. A tornatermekben és az udvarokon is felszereltek megfelelő palánkokat, így időjárástól függően a szabadban is gyakorolhatnak az ovisok.

Tudta?

A szekszárdi női kosárlabda 41 éve képviselteti magát az élvonalban, mellyel a megyeszékhely egyik legsikeresebb sportága. Eredményesség tekintetében a 2001/2002-es szezonban elért 4. hely volt a legkiemelkedőbb, azóta a középmezőnyben szerepel a csapat. A 2015/2016-os bajnokságot a 7. helyen zárták a felnőttek.

Igyekeznek a KSC életébe is bevezetni az ifjú tehetségeket, például a Kosaras karácsony alkalmával is együtt szórakoztak a kicsik az NB I-es csapattal, illetve a tavaszi szülőértekezleten elmondták, hogyan folytathatják a csemeték a kosárlabdát az iskolás éveik alatt. A szakmai igazgató megjegyezte, nagyon pozitív dolog, hogy vannak olyan iskolák, ahol felismerték a lehetőséget a heti 5 testnevelés órában, és ebből hármat speciálisan egy sportra szánnak a következő tanévtől. Ilyen lesz a Babits Mihály Általános Iskola 1.B és a Gyakorló Általános Iskola 1.C osztálya, melyek kifejezetten kosárlabda osztályok lesznek most ősztől.

Merre vezet az út az oviból tovább?

Az utánpótlás képzés piramisának legalsó szintjét képezi az Ovi-Kosár, így már valamilyen előképzettséggel kerülhetnek a gyerekek az egyesület vérkeringésébe. Jelenleg közel 150 gyerek jár a foglalkozásokra. Már látszik, hogy a kezdeti túljelentkezés után kik azok, akiket valóban érdekel a sport, nem hiányoznak az edzésről, labdás készségeik rohamosan fejlődnek. Ezt pozitívumként éli meg az edzői gárda. A szülői értekezleteken folyamatosan tájékoztatják az apukákat, anyukákat arról, hogyan folytathatnák tovább a kosárlabdát a gyerekek. A foglalkozásokra járók számát megfelelőnek tartják, de szeretnének nyitni a környező települések intézményei felé is. Bonyhádon már van is foglalkozásuk, illetve a zombai általános iskolában is jelen vannak. A nyár során a szakmai egységességet szeretnék elérni, ezzel minőségében is fejleszteni a programot.

Együttműködésen alapul a siker
Manapság a 10 legjobb magyar utánpótlásnevelő műhely között tartják számon a KSC Szekszárdot. Szabó Noémi szakmai igazgató kiemelte, az Ovi-Kosár, illetve a teljes utánpótlás képzésük sikere két nagy szekszárdi cég (Tolnatej Zrt. és Tarr Kft.) támogatásán alapul. Tapasztalatai szerint sok egyesület küzd a sportági szakszövetség által már odaítélt tao összeszedésével, nekik nem kell. Szerencsés az egyesület, hogy ilyen mértékben mellettük állnak, ahogy a város vezetése is. Az egyesület, a támogatói és az önkormányzat együttműködéséből a szezonban 3 szekszárdi iskolában újítottak fel tornatermeket, öltözőket. A 2016/2017-es idényben pedig újabb 72 millió forintos sportcélú ingatlanfejlesztésre adtak be pályázatot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez. A megvalósulásra váró fejlesztések önrészét Szekszárd önkormányzata vállalta magára. <extra

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Ovikban szélesíti utánpótlásbázisát a KSC

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Kolosszális összegért kelt el a Titanic stewardessének bundája

A földig érő kabátot Mabel Bennett akkor kapta magára, amikor a mentőcsónakhoz igyekezett.

Így puskáztak a Ming-dinasztia diákjai

Több száz éves könyvecske került elő.

Megvan a pontos dátum, mikor nyílik a soroksári IKEA

Megvan a pontos dátum, mikor nyílik a soroksári IKEA

Kicsit csúsznak, de nyár elején azért kinyitnak.

El Clásico: Ez van, ha nem tudjuk lezárni a meccset – Zidane

El Clásico: Ez van, ha nem tudjuk lezárni a meccset – Zidane

„Lionel Messi mindig döntő faktor, még akkor is, ha épp otthon vacsorázik.”

NB I: látványos Haladás-gólok; távoli újpesti találatok – 28. forduló, videók

A születésnapos Gera Zoltán triplázott • Ugrai Roland szabadrúgásgólja három pontot ért.

Honvéd: távozó kapitány, Storck ajánlása, Rossi és a piszkos anyagiak

George F. Hemingway: A futballpálya nem opera, hadd kiabáljon a szurkoló, amit akar.

NB II: Felcsúton sikeres volt, Csákvárról távoznia kell Vinczének

Edzőváltás! A télen érkező Vincze István helyét Toldi Gábor pályaedző veszi át.

MU: Én döntöm el, mikor van vége, a feladás nem opció – Ibra

„Eddig is egy lábbal játszottam” – a svéd klasszis csattanós választ adott a kételkedőknek.

Vezetett, majd egyenlített a Real, de Messi 500. Barca-gólja döntött

A katalánok nyerték a roppant színvonalas és fordulatos el Clásicót, és a tabella élére ugrottak.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér