Kék hírek, bulvár

2017.01.16. 15:41

Tolnában fogták el a gyalogost halálra gázoló román kamionost

A gyanú szerint az 5402-es számú úton ütött el egy 50 éves férfit a román állampolgár és továbbment. A férfi meghalt.

TEOL

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A kiskunhalasi rendőrök azonosították be a kamiont és kapták el a sofőrt (Fotó: police.hu)
[/caption]

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába január 14-én 22 óra 54 perckor érkezett a bejelentés, miszerint az 5402-es számú út 40-es kilométerénél – Harkakötöny közelében – az út szélén egy férfi fekszik. Az elsődleges adatok alapján egy – megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtó – gépjármű ütötte el a férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás során a kiskunhalasi rendőrök beazonosították a teherautót és vezetőjét, akit az egyik Tolna megyei községben, úgy tudjuk, hogy Hőgyészen fogtak el 2017. január 15-én az esti órákban. Az eljárás során megállapították, hogy az 50 éves kiskunmajsai – láthatósági mellényt nem viselő – férfi elütését követően a 41 éves román sofőr továbbhajtott.

A román állampolgárságú férfival szemben közúti baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A gyanúsított az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!