Olimpia 2020

2021.08.07. 13:51

Marosi Ádám a hatodik helyen végzett, Kasza a 26.

Marosi Ádám 31 másodperces hátrányból, a 7. helyen indult a kombinált számban, végül egy helyet javítva a 6. helyen végzett. Kasza Róbert végül a 26. helyen fejezte be a versenyt.

A 10. helyen kezdte meg a napot Marosi Ádám, míg Kasza Róbert a 27. lett a körvívásban. Az úszásban Marosi Ádám a 9. legjobb időt úszta 200 gyorson 1:59.50-nel, ezért 311 pontot kapott, míg Kasza 2:00.61-e 309 pontot ért. A bónuszvívásban Kasza két győzelmet szerzett, Marosi viszont nyeretlenül zárt.

A lovaglás Marosinak sikerült jobban: Kasza Róbert tizenötödikként vágott neki a pályának, lova egyszer ellenszegült, egy akadályt levert és volt időtúllépése is, így a maximális 300 pontból végül 271-et tudott megszerezni. Marosi huszonnyolcadikként indult, hibátlanul lovagolt, és mindössze időtúllépésért kapott három pont levonást, így 297 ponttal zárta a tusát. Ezzel összességében a 4., Kasza Róbert pedig a 25. helyen várták a futást.

Az első lövészet után Marosi visszaesett a kilencedik helyre, de futásban tudta ezt kompenzálni. A második lövészetet követően egy ötös csoportban futott az ötödik helyen, ráadásul 17 másodpercre csökkent a hátránya az éllovashoz képest. Az utolsó lövészet után már egyedül volt ötödik, de a célegyenesben sajnos cseh riválisa megelőzte, így végül a hatodik helyen zárt.

Kasza Róbert nem tudott előrelépni, sőt, végül egy helyet vissza is esett és a 26. helyen fejezte be a versenyt.

„Nagyon szép eredményt ért el Marosi Ádám, le a kalappal előtte, hiszen ez a férfi mezőny eszméletlen erős volt, ma ennyit tudott kihozni magából Ádám. Az ”Öreg„ minden tiszteletet megérdemel azért, ahogyan felküzdötte magát pontszerző helyre. Sajnos a tokiói nem Kasza Róbert versenye volt. Az alapvívása nem sikerült, s ugyan jól úszott, a lovaglásban is hibázott egy kicsit. A végén meg az ág is húzta, hiszen egyik pisztolya sem működött, majd nagy nehezen sikerült elindítani a tartalékfegyverét. És kicsit későn, de kaptam otthonról segítséget, ami alapján sikerült az első számú fegyvert is bekapcsolni, de melegíteni már nem tudott vele. Sajnálom, hogy így alakult számára ez a verseny” – nyilatkozta lapunknak Martinek János szövetségi kapitány.

TOKIÓ 2020

ÖTTUSA, FÉRFI EGYÉNI

1. Joseph Choong (Nagy-Britannia) 1482 – olimpiai csúcs

2. Ahmed Eldzsendi (Egyiptom) 1477

3. Dzsun Vun Te (Dél-Korea) 1470

4. Dzsung Dzsin Hva (Dél-Korea) 1466

5. Martin Vlach (Csehország) 1462

6. MAROSI ÁDÁM 1461

...

26. KASZA RÓBERT 1354

PERCRŐL PERCRE

10. bejegyzés: Kasza Róbert két és fél perces hátránnyal a 26. helyen végzett.

9. bejegyzés: John Choong nagy hajrával megnyeri az aranyat, egyiptomi ezüst és koreai bronz. Marosit a végén cseh riválisa lehajrázta és így a hatodik helyen zárt.

8. bejegyzés: A brit vezet az egyiptomi előtt az utolsó lövészet után. Marosi kettőt rontott és az 5. helyre jött már fel

7. bejegyzés:A harmadik lövészetben csak egyet rontott, már a hatodik helyért küzd és már csak 17 másodperc a hátránya.

6. bejegyzés: A magyar fiú már a hetedik és 25 másodperc már csak a hátránya

5. bejegyzés: Marosi a harmadik csoportban futott, két hibával megoldotta a második lövészetét

4. bejegyzés: A futásban egy riválist máris visszaelőzött, a hátránya ugyanúgy 31 másodperc

3. bejegyzés: Az első lövészetnél három lövést rontott, így visszaesett a kilencedik helyre.

2. bejegyzés: Marosi is nekivágott a távnak.

1. bejegyzés: Elindult az éllovas brit.

Címkék#Tokió 2020

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!