Ország-világ

2011.05.25. 11:08

A TEOL konyhája: Almás linzer

A receptet özv. Kotálik Jánosné decsi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: 36 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 tojás, 2 evőkanál ecet, csipetnyi só. A töltelékhez: 1 kg reszelt alma, 20 dkg kristálycukor, 5 cl rum, kevés őrölt fahéj, 3 szegfűszeg.

Elkészítés: Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a tojással, a sóval és az ecettel, majd éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap elfelezzük, az egyiket kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Előtte az almát a cukorral megpároljuk, majd hozzákeverjük a fahéjat, a szegfűszeget és a rumot is. Az egészet a tésztára kenjük, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Így készre sütjük, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.
Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.

A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.

Címkék#receptek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában