Borban az igazság

2007.11.29. 15:14

Csatlakozhatnak az európai borúthoz

A Szekszárdi Borvidék Borút Egyesület aktív tagja a VINTOUR elnevezésű INTERREG IIIC programnak. Ennek a projektnek a keretében alakítottak ki egy egységes európai borút minősítést, melyet több európai borúton már alkalmaznak.

Mauthner Ilona

Az "Európai borút minőség" címre azok is pályázhatnak, akik eddig nem csatlakoztak a szekszárdi egyesülethez - tájékoztatta lapunkat Fögleiné Angler Kinga, az egyesület elnöke. Nemcsak borászok, pincészetek kerülhetnek bele a nemzetközi rendszerbe, hanem minden borvidéken tevékenykedő vállalkozás. Feltétel, hogy az ide érkező turisták tartózkodását tartalmasabbá tudják tenni szolgáltatásaikkal, például tájház, vendégváró kézműves, helyi termék előállító.

A minősített szolgáltatókat az egyesület népszerűsíti különböző kiállításokon, vásárokon. A szolgáltató bekerül egy európai borturisztikai rendszerbe. Várják az érdeklődőket, hiszen a minősítés garancia a turisták számára, ígéri a Szekszárdi Borvidék Borút Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!