Borban az igazság

2008.01.31. 15:50

Nemzetközi elismerést hoztak a boraik

Négy arany, tizenegy ezüst és tíz bronz minősítést hoztak el boraikkal a völgységi borászok a XI. Vince-napi Nemzetközi Borversenyről. A Szerbiában, a vajdasági Temerinben tartott mustrán a nagymányoki és bonyhádi borászok nedűje mellett szerb, horvát, román és szlovén italok versengtek.

Rácz Tibor

Beke Zoltán, a Nagymányoki Borbarát Egyesület titkára lapunknak elmondta, több mint 500 féle bort bírált a résztvevő országok egy-egy szakértője. Mint mondta, a versenyt a Temerini Kertbarát Kör szervezte, amely néhány év alatt nemzetközivé nőtte ki magát. Tizenkét völgységi borász utazott el a szerb városba.
Közülük Beke Zoltán két aranyéremmel tért haza, egyiket 2006-os cuvée, másikat 2006-os kékfrankos barrique bora kapta, a másik két aranyérmen két bonyhádi osztozott.
Nagy Zoltán 2006-os merlot-ja, valamint Péter Lukács 2007-es kékfrankos roséja kapta még a legjobb minősítést. Ezüstérmet kapott Beke Zoltán, Sebestyén József, Ónodi Szabolcs, Péter Lukács, Kovács Ferenc, Bukszár Norbert, Balta István, és Szőcs Gábor bora, bronzot, valamint oklevelet Márton Béla, Illés Lajos, Alföldi Zoltán nedűi. A völgységi borászok közül kettő, Beke Zoltán és Péter Lukács borait arany-, ezüst- és bronzminősítéssel jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!