Borban az igazság

2008.12.02. 16:32

Minőségre leltek a korai völgységi bormustrán

Völgységi újbor versenyt rendeztek Bonyhádon. Márton Béla és Ömböli László szervezőktől megtudtuk, még sosem mustrálták a szüret után ilyen rövid idő elteltével az újborokat. A mustrából hagyományt szeretnének teremteni.

H. I. - R. T.

Összesen 21 borosgazda 59 mintával nevezett, amelyből 25 fehér, 14 rozé 20 pedig vörös bor volt. Nemcsak az ítészeket, hanem magukat a gazdákat is meglepte a minőségi felhozatal. Ennek ékes bizonyítéka, hogy Nagy Arany díjat öt bor nyert: három bonyhádi gazda itala: Csősz József cserszegi fűszerese, Genszler Mátyás savignon blanc-ja és Sebestyén József traminije és syraz rozéja, valamint a nagymányoki Kaiser Sándor cabernet franc-ja. Aranyat 11(6 fehér, 1 rozé és 4 vörös), ezüstöt 21 (9 fehér, 3 rozé és 9 vörös), míg bronzot 16 (5 fehér, 9 rozé és 3 vörös) bor érdemelt ki a bírálóktól. Az érmek száma bonyhádi szőlőtájanként: Úrhegy 21, Széplak 13, Óhegy 10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!