Ország-világ

2021.02.10. 18:01

Botrányos fordulatok: ők tehetnek Maradona haláláról?

Újabb orvost és ápolókat vádolnak azzal, hogy hozzájárultak Diego Maradona halálához.

Argentine midfielder Diego Armando Maradona controls the ball and runs across the pitch during the World Cup group game between Argentina and Bulgaria on 6 June 1986 in Mexico City's Olympic Stadium. Argentina won 2-0.

Forrás: AFP

Fotó: DPA/AFP

Diego Maradona november 25-én hunyt el, de azóta is sorjáznak a botrányos hírek az argentin futballsztár örököseiről és arról, hogy ki tehetett a haláláról. Eddig csak a kezelőorvosát vádolták gondatlan emberöléssel, most azonban még hárman kerültek a célkeresztbe. A nyomozás immár kiterjed Carlos Diaz pszichológusra, egy ápolóra és egy ápolónőre is. Mindhármukat kihallgatják még ezen a héten – írja a ripost.hu.

A gyanú szerint ők és a kezelőorvos Leopoldo Luque hanyagsággal vagy orvosi kötelességszegéssel előidézhették a 60 éves sztár halálát.

Diaz a tragédia előtt hónapokig kezelte Maradonát, azok közé tartozott, akik megpróbálták újraéleszteni. Luque lakását és rendelőjét már korábban átkutatták a rendőrök, miután Maradona lányai hanyagsággal vádolták meg. Az orvos akkor könnyeivel küszködve visszautasította a vádakat. Szerinte boszorkányüldözés folyik ellene, mert az elkeseredett családtagoknak és rajongóknak bűnbakra van szükségük.

Sajtóhírek szerint Maradona nem megfelelő kezelést kapott azután, hogy egy vérömleny miatt kisebb agyműtétet hajtottak végre rajta. Ekkor állítólag alkoholt és marihuánát is fogyasztott. A boncolás során ugyanakkor egyik nyomát sem mutatták ki Maradona szervezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!