Bulvár-celeb

2021.03.21. 10:40

Kutyanevet akar adni gyerekének egy nő, bírálják érte

A netezők felháborodtak, de vajon feleslegesen estek-e a kismamának a név miatt?

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Érdekes internetes vitáról számolt be a Daily Mail Australia: egy terhes nő olyan nevet szeretne adni születendő kisfiának, ami sokak szerint egy gyerekhez nem, maximum egy kutyához illik – írja a Borsonline.

A nő a férje kedvéért, annak édesapjához kötődő élményei miatt szeretné Rexnek hívni a babáját.

A latin király szóból eredő név – melynek Magyarországon február 9-én és 17-én van a napja – közvetlenül a II. világháború után népszerű volt a szigetországban, mára azonban a legtöbben a kutyanévre asszociálnak – és bizony nem csak az osztrák-német-olasz filmsorozat, a Rex felügyelő miatt.

„Én leszek az, aki kimondja: ez egy kutyanév” – közölte az egyik kommentelő a blogon, ahol felmerült a kérdés.

„Nekem tetszik, de értem, hogy miért mondják azt mások, hogy kutyanév. Mondjuk az én fiamnak is kutyaszerű neve van (Cooper), és soha nem ez ugrik be róla, kivéve, ha valaki szóba hozza” – tette hozzá egy másik.

Volt, aki felvetette, hogy középső név lehetne a Rex, és a kisfiú keresztneve pedig valamilyen T-vel kezdődő (mondjuk Theo) – így T. Rexnek hívnák gyakorlatilag – írja a lap.

Borítókép: illusztráció

Címkék#névadás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!