Bulvár-celeb

2021.03.30. 07:20

Nagy Grófo a túlvilágról üzent – megnyugodott a család

A gyászoló zenészfamília hírt kapott elhunyt szerettéről.

Forrás: Bors

Lassan négy hónapja, hogy koronavírus-fertőzésben elhunyt a roma zenei világ koronázatlan királya, családja példaképe, idősebb Grófo-Kozák László, vagy ahogy a legtöbben ismerik: Nagy Grófo. Szerettei sokáig nem tértek napirendre a tragédia felett, hogy az életerős, mindössze 49 éves családfő egyik napról a másikra nincs többé, és muzsikája, jókedve, szeretete már nem járja át a házat. Ám nemrég a család válaszokat kapott, amiről Kis Grófo mesélt a Borsnak.

„Megérkeztek a válaszok”

„Nincs nap, hogy ne jutna eszembe az édesapám. Ott álltunk a halá­lakor tele fájdalommal, tengernyi kérdéssel, és nem tudtuk, hogyan tovább… Nemrég azonban megérkeztek a válaszok, méghozzá egy négyéves kislánytól. Azóta isteni nyugalom szállt ránk” – kezdte a Borsnak az énekes, aki most maga is megtapasztalta, hogy a gyerekeknek valóban működik az úgynevezett „harmadik szemük”, vagyis látják és kommunikálni is tudnak túlvilági emberekkel.

„Egy kislány beszélt vele a családból, akinek azt mondta, hogy meggyógyult és boldog odafönn a mennyországban.

A kislány nem tudhatta, mi történt, a gyerekeket ugyanis óvjuk és távol tartjuk a fájdalomtól, amit mi felnőttek megélünk, mégis amit mondott és látott, hogy az teljes bizonyosság volt számunkra. Az üzenet pedig felszabadította a lelkünket, s tudván, jól van, képes voltam elengedni édesapámat.”

Kis Grófo oldalán édesapja, Nagy Grófo
Fotó: Instagram

A család útja azonban még rögös a fájdalom és a hiány elmúlásához.

„Egymásba kapaszkodva egyre erősebbek vagyunk, de nélküle semmi sem olyan, mint régen. Hiányzik a reggelinél, az ebédnél, a vacsoránál, mindig mindenhonnan, és ezt meg kell még szoknunk. Az ünnepek sem olyanok, s mióta elment, a dínomdánomok elmaradoznak. Idő kell még mindenkinek, és ha jó is lesz valaha, ugyanolyan jó már sosem” – árulta el Grófo, aki úgy érzi, édesapja halálával nemcsak az életükben, benne is hatalmas a változás.

„Igazából én apukám távozásával hirtelen felnőttem.

De azt hiszem, egy szülő elvesztésekor mindenki így érezhet, hiszen már nem tudjuk kikérni a véleményüket, megvitatni velük az élet nagy dolgait, innentől egyedül kell döntéseket hozni és saját magunknak iránymutatást adni” – véli Grófo, aki szerint csakis a járvány elvonulása, a koncertek, a zene maga segíthet nekik újra boldogságot hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!