Bulvár-celeb

2021.06.17. 12:18

Agresszív kutyavédők támadtak rá egy kétgyerekes apára Veszprém mellett

Egy tucat ember támadt rá egy családra Veszprém mellett. Szerintük a családfő megverte a kutyáját. Ezért az éjszaka közepén rugdosni kezdték a kapuját, aztán a kiszökött kutyát egész egyszerűen elvitték.

Forrás: Origo / Ügyészség

Egy Veszprém melletti faluban élő férfi, feljelentette szomszédját az állatvédőknél, azzal, hogy a szomszéd a komondor kutyáját veri. A verésről videó is készült, amit az állatvédő egyesület képviselője, egy 34 éves nő, feltöltött a közösségi hálóra, illetve szeptember 3-án rendőri intézkedést is kért – írja az Origo.

Ekkor a nő meg is fenyegette a férfit, hogy

szerencséd, hogy a rendőrök itt vannak, különben elásnálak.

A rendőrök azonban semmiféle intézkedést nem tartottak szükségesnek, és elmentek. Később a kutya gazdája ellen eljárás indult, amiben kiderült, hogy az álladvédők nem mondanak igazat, ugyanis a bántalmazás nem volt durva.

A videó és a nő bejegyzései alapján azonban akció szerveződött a kutya megmentésére. Nem sokkal később, az egyik éjszaka Budapestről egy tíz fős csapat, fiatal férfiak és nők indultak a településre, ahová éjjel egy óra körül érkeztek meg.

Az akcióról a videót megosztó nő is tudomást szerzett, aki egy munkatársával szintén a helyszínre érkezett.

A csoport a gazda kapuja előtt hangoskodni kezdtek. A zajra kisiető tulajdonost trágár módon szidni kezdték, miközben a háza kapuját döngették, rugdosták.

Az akció alatt a gazda két kisgyereke is a házban volt, a nagy zajra a szomszédok is felébredtek.

A rugdosástól a kapu kinyílt, a komondor pedig kijutott az utcára, ahol a támadók befogták, betették az egyesület képviselőjének autójába és elhajtottak.

Az agresszív állatvédők közük kettőt 2-2 év próbaidőre bocsátották, kettőt pedig 150 ezer forintra büntettek.

Az állat tulajdonosa ellen külön büntetőeljárás indult állatkínzás miatt, ám azt a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette,

mivel a kutyát ért bántalmazás nem volt olyan jellegű, hogy az a bűncselekmény törvényi tényállásában foglaltakat megvalósította volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!