Ország-világ

2020.11.26. 12:35

Így hangzott Maradona utolsó mondata

Unokaöccse hallhatta Diego Maradona utolsó szavait. A 60 éves korában elhunyt egykori labdarúgó ász megérezte, hogy közeleg a vég.

(FILES) In this file photo taken on February 26, 2013 Football legend Argentinian Diego Maradona gestures during a press conference in Naples. - Argentine football legend Diego Maradona has died at the age of 60, his spokesman announced November 25, 2020. (Photo by CARLO HERMANN / AFP)

Forrás: CARLO HERMANN / AFP

Fotó: AFP

Buenos Airesben, közelebbről Tigrében szerda tíz óra magasságában reggelizett Maradona, unokaöccse, Johnny Esposito társaságában. A feltűnően sápadt sportlegenda egyszer csak ezt mondta:

NEM ÉRZEM JÓL MAGAM.

A korábban kopanyaűri vérzéssel műtött, és családja körébe november 11-én visszatért világbajnok klasszis ezután úgy döntött, visszatér a hálószobájába pihenni.

Az ágyából többé nem kelt fel – tudósított a TN alapján a Ripost.

Ugyan ápolónője azonnal értesítette a mentőket, akik gyorsan ki is érkeztek, de már nem tudták visszahozni az életbe Diego Maradonát, akit hirtelen szívhalál vitt sírba.

Argentínában 3 napos állami gyászt hirdettek. Az ottani lapok felidézik a néhai ász 15 éve adott tévéinterjúját, amelyben kijelentette:

életében a focilabda adott neki békét és szabadságot, majd kifejezte azt az óhaját, hogy a sírkövére labda kerüljön.

Borítókép: Maradona 2013-ban egy nápolyi sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!