tíz év után

2018.01.10. 13:35

Végre életre kel Paul McCartney mókusos mesekönyve

Az animációs filmben a szerző mellett Lady Gaga hangja is felcsendül.

Jon Croker írja a forgatókönyvet ahhoz az animációs filmhez, amely Paul McCartney több mint egy évtizede megjelent High In The Clouds című mesekönyvéből készül – értesült a deadline.com hollywoodi hírportál.

A népszerű zenész, a Beatles egykori tagja, Paul McCartney és a társszerző, Philip Ardagh meseregénye egy mókusról szól, akinek erdei otthonát lerombolják a bulldózerek, és a pusztításban édesanyja is meghal. Wirral, az árván maradt mókus ekkor útnak indul, hogy megkeresse az állatok paradicsomát, Animaliát.

McCartney szeretné, ha a filmben az egyik állatszereplőnek ő adhatná a hangját. A tervek szerint a produkcióban számos eredeti dal hangzik majd fel, mások mellett Lady Gagától is.

A mese megfilmesítését 2009 óta tervezi a francia Gaumont stúdió, amelynek Beverly Hillsben is vannak irodái. A rendezésre Tony Bancroftot és Cody Cameront kérték fel.

A brit Jon Croker korábban Harry Potter-fimeken, A fekete ruhás nő 2. részén és az Útvesztő című filmen is dolgozott.

A Gaumont a Unique Features produkciós cég társalapítóival, Michael Lynne-nel és Bob Shayeval gyártja az animációs filmet. A producerek között van McCartney is.

Borítókép: Kamil Krzaczynski / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!